Baltarusijoje sulaikytas Lietuvos pilietis: kaltinamas šovinių kontrabanda | kl.lt

BALTARUSIJOJE SULAIKYTAS LIETUVOS PILIETIS: KALTINAMAS ŠOVINIŲ KONTRABANDA

  • 11

Baltarusijoje kaltinant šovinių kontrabanda sulaikytas Lietuvos pilietis, Užsienio reikalų ministerija (URM) teigia žinanti apie situaciją.

„Ambasadai situacija žinoma, yra tikslinamasi dėl įvykio aplinkybių bei siekiama susitikti su sulaikytu piliečiu“, – BNS informavo URM.

Baltarusijos muitinė šią savaitę paskelbė, kad Lietuvos piliečio vairuojamo automobilio „Mercedes-Benz“ durelėse Gardino muitinės pareigūnai aptiko dvi kartonines dėžes su 98 šoviniais, tinkamais šaudyti.

Vairuotojas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, jam iškelta baudžiamoji byla dėl kontrabandos – kaip nurodoma, Lietuvos piliečiui gresia įkalinimas iki septynerių metų.

URM nuo 2021-ųjų gegužės įspėja Lietuvos piliečius nevykti į Baltarusiją – tiek ministerija, tiek Lietuvos žvalgyba pabrėžia, kad Lietuvos piliečiai gali tapti potencialiais Baltarusijos saugumo struktūrų taikiniais, neteisėtai sulaikomi, jiems pateikus išgalvotus kaltinimus, o naudojant šantažą ar psichologinį spaudimą gali būti verčiami bendradarbiauti.

Pabrėžiama, kad Lietuvos piliečių kelionės į Baltarusiją, ignoruojant URM rekomendacijas, kelia grėsmę jų pačių saugumui, sveikatai ir gyvybei.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Ot durnius

Į LT cigarečių du pakeliai ,tai į BY šovinių irgi tik dvi štukas mogiom vežti?

Žiūrim ką turim

Pilietis tas Lietuvos kas yr -rusas,lietuvis,baltarusis ar dar koks kitas užrūdyjęs nuo sovietų čėso?Toliau-mūsų tarnybos jį dėl pavyzdžio paaukojo tam,kad lietuviai nebevažinėtų bulbašynan kruopų pirkti ar dėl politinio snarglėjimosi?Pučiam,oi pučiam patys mes karo ragą prašydamiesi kailin triochlineikės šampolo.

Ona

Ambasada turėtų ne drausti važiuoti į Baltarusiją,o įspėti,kad nesivežtų draudžiamų daiktų,o ypač ginkluotės.Manau,kad Lietuva irgi areštuotų baltarusį,vežantį į Lietuvą šovinius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS