Beveik milijoninės vertės narkotikų byloje sulaikyti dar trys įtariamieji | kl.lt

BEVEIK MILIJONINĖS VERTĖS NARKOTIKŲ BYLOJE SULAIKYTI DAR TRYS ĮTARIAMIEJI

  • 1

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (ONTB) pareigūnai ir Panevėžio prokurorai, tęsdami praėjusių metų gruodį pradėtą operaciją, sulaikė dar tris įtariamuosius didelio kiekio narkotikų platinimo byloje.

Ketvirtadienį Panevėžyje sulaikyti du panevėžiečiai ir vienas Panevėžio rajono gyventojas. Ž.J., gimęs 1980 metais, anksčiau teistas už chuliganizmą, T.L., gimęs 1989 metais, anksčiau teistas už turto pasisavinimą ir iššvaistymą. A.K., gimęs 1980 metais, anksčiau neteistas.

Pernai gruodžio 3 dieną pareigūnai sulaikė šešis asmenis. Įtariama, kad organizuota grupė neteisėtai disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų ir turėjo tikslą platinti Panevėžio mieste.

Šie panevėžiečiai, tarp kurių yra viena moteris, siejami su viena Panevėžio mieste veikiančia organizuota nusikalstama grupuote. Dviem anksčiau buvo taikytas Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas. Taip pat du buvo sulaikyti Vokietijoje ir Švedijoje.

Policija įtarė, kad Panevėžyje buvo organizuotas platus kanapių, platinimo tinklas. Įtariama, kad šių medžiagų platinimą organizavę asmenys veikė labai atsargiai - narkotinės medžiagos buvo perduodamos tik patikimiems asmenims iš rankų į rankas, kvaišalai platinami gatvėse, butuose, baruose, automobiliuose.

Sulaikius įtariamuosius skirtingose Panevėžio miesto ir rajono vietose, atlikta 13 kratų. Kratų metu rasti apie 22 kilogramai kanapių ir jų dalių. Įtariamieji, realizavę gatvėje kvaišalus, tikėjosi uždirbti apie 800 tūkst. litų. Jie būtų išplatinę 22 tūkst. dozių "žolės". Keturi suimti trims mėnesiams, du - mėnesiui.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato ONTB pareigūnai neabejojo, kad įtariamųjų ratas plėstis, tą patvirtino ir sulaikymai sausio 16 dieną.

Įstatymas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

.

Pradžios 11- Dievas tarė: “Tegul žemė išaugina žolę, augalus, duodančius sėklą, ir vaismedžius, nešančius vaisių pagal jų rūšį, kuriuose yra jų sėkla!” Ir taip įvyko. kuris sako, kad yra laisvas lietuvoje yra neišmanėlis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS