Bus teisiamas girtas vairavęs ir du policijos automobilius taranavęs panevėžietis | kl.lt

BUS TEISIAMAS GIRTAS VAIRAVĘS IR DU POLICIJOS AUTOMOBILIUS TARANAVĘS PANEVĖŽIETIS

  • 0

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje panevėžietis kaltinamas dėl svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu ir vairavimo neblaiviam, penktadienį pranešė prokuratūra.

Anot ikiteisminiam tyrimui vadovavusios Panevėžio apylinkės prokuratūros, 36-erių metų panevėžietis sausio mėnesį vairavo neblaivus ir sprukdamas nuo jį stabdžiusių pareigūnų taranavo du tarnybinius policijos automobilius.

Teisėsaugos duomenimis, sausio 22-osios vakarą Panevėžio apskrities policija gavo pranešimą apie įtartinai vairuojantį, galbūt neblaivų, vyrą. Netrukus patruliai pastebėjo į miestą važiuojantį vokiškais registracijos numeriais pažymėtą automobilį „Audi A6“.

Stabdomas policijos, vairuotojas nestojo, o pareigūnams pradėjus jį vytis, kliudė policijos automobilį „Volkswagen Caddy“ ir nuvažiavo tolyn. Po kiek laiko „Audi A6“ taranavo ir kitą tarnybinį automobilį – mikroautobusą „Volkswagen Transporter“.

Po maždaug valandą trukusių gaudynių vyras buvo sulaikytas Kupiškio rajone, kai ant kelio pareigūnai ištiesė vadinamąjį ežį. Nors vairuotojas ir buvo sustojęs, tačiau vėliau jis dar kartą trenkėsi į jau apgadintą policijos „Volkswagen Caddy“ automobilį.

Sulaikius bėglį, paaiškėjo, kad nuo policijos sprukęs panevėžietis neturi vairuotojo pažymėjimo, jam nustatytas 2,06 promilės girtumas.

Anot prokuratūros, sulaikytasis anksčiau keliolika kartų teistas Lietuvoje ir užsienyje, pastarąjį kartą iš įkalinimo įstaigos į laisvę jis išėjo likus kiek daugiau nei mėnesiui iki šio įvykio.

Pasak tyrimui vadovavusio prokuroro Pauliaus Jasiukaičio, vyras savo kaltę pripažįsta ir teigia taip pasielgęs, nes buvo apsvaigęs nuo alkoholio.

Policijos automobiliams padaryta žala vertinama beveik 2,7 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS