Buvęs Ignalinos tarybos narys bus teisiamas dėl kišimosi į savivaldybės direktorės veiklą | kl.lt

BUVĘS IGNALINOS TARYBOS NARYS BUS TEISIAMAS DĖL KIŠIMOSI Į SAVIVALDYBĖS DIREKTORĖS VEIKLĄ

  • 0

Buvęs Ignalinos rajono savivaldybės tarybos narys  bus teisiamas dėl kišimosi į valstybės tarnautojo veiklą, pirmadienį pranešė prokuratūra.

BNS žiniomis, prieš teismą stos Manfredas Žymantas. Ignalinos taryboje jis dirbo nuo 2011 metų, buvo išrinktas kaip Darbo partijos atstovas.

Pasak pranešimo, Tyrimo metu surinktais duomenimis, vietos politikas siekė, jog tuometinė šios savivaldybės administracijos direktorė paveiktų savo pavaldinius ir vienai medicinos įranga prekiaujančiai bendrovei būtų sudarytos išskirtinės sąlygos, mažinant kitų tiekėjų konkurenciją, dalyvaujant viešųjų pirkimų konkurse.

M. Žymantas savo biografijoje yra nurodęs, kad dirba gydytoju. Nuo 2009 metų jis ėjo Darbo partijos Ignalinos skyriaus pirmininko pareigas. 2015-2018 metais dirbo Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos direktoriumi.

Ignalinos savivaldybėje politikas praėjusioje kadencijoje apie metus dirbo vicemero pareigose, tačiau 2020 metais, kai buvo sulaikytas neblaivus prie vairo, prisiėmė atsakomybę ir savo noru iš jų pasitraukė.

Baudžiamasis kodeksas už kišimąsi į valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens veiklą numato viešuosius darbus arba baudą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Centrinės tyrimų valdybos ir Panevėžio valdybos pareigūnai, o tyrimą organizavo ir kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mantas Jurkėnas.

Byla perduota nagrinėti Utenos apylinkės teismo Ignalinos rūmams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS