Buvęs Utenos RATC vadovas lieka nuteistas dėl kyšininkavimo | kl.lt

BUVĘS UTENOS RATC VADOVAS LIEKA NUTEISTAS DĖL KYŠININKAVIMO

  • 0

Buvęs bendrovės Utenos regiono atliekų tvarkymo centras (RATC) direktorius Mindaugas Bobelis lieka nuteistas dėl kyšininkavimo, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo, taip pat Lietuvos apeliacinis teismas jį pripažino kaltu dėl turto iššvaistymo.

Specialiųjų tyrimų  penktadienį (STT) penktadienį pranešė, kad Lietuvos apeliacinis teismas atmetė dviejų nuteistųjų apeliacinius skundus ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo nuosprendį. Kartu su M. Bobeliu lieka nuteisti Utenos bendrovės „Gabusta“ direktorius Aurelijus Kasparavičius bei įmonės akcininkų vardu veikęs Gintautas Gaivenis. Iš nuteistųjų į valstybės biudžetą priteista beveik 70 tūkst. eurų.

STT taip pat nurodo, kad Lietuvos apeliacinis teismas panaikino pirmos instancijos nuosprendžio dalį dėl buvusio URATC direktoriaus išteisinimo dėl turto iššvaistymo ir pripažino jį kaltu ir pagal šį Baudžiamojo kodekso straipsnį.

Šioje baudžiamojoje byloje buvęs Utenos RATC direktorius pripažintas kaltu, nes duodamas neteisėtus nurodymus jam pavaldiems asmenims ir pažeisdamas teisės aktų nustatytą tvarką, neatlygintinai naudojo jo vadovaujamos bendrovės turtą ir kitus išteklius, priėmė kyšius iš vienos Kauno regiono įmonės vadovaujančių asmenų paslaugomis, medžiagomis bei kitomis formomis.

STT pareigūnai tyrimo metu taip pat nustatė, kad viena Utenos statybų bendrovė 2016–2017 metais atliko įvairius darbus M. Bobeliui priklausančiame statomame name Utenos rajone, nupirko ir panaudojo įvairių statybinių medžiagų, reikalingų darbams atlikti.

Kaip pranešė STT, statybų bendrovės direktoriui A. Kasparavičiui už darbus ir medžiagas buvo mokama grynaisiais pinigais, kurie pagal susitarimą buvo neapskaityti. Jis pinigų neįtraukė į bendrovės apskaitą ir tokiu būdu pasisavino jo žinioje buvusį didelės vertės turtą.

Buvusiam URATC direktoriui M. Bobeliui teismas skyrė 25 tūkst. 760 eurų dydžio baudą bei 2 tūkst. 906 eurus konfiskavo valstybės nuosavybėn. Teismas taip pat nusprendė M. Bobelio atimti teisę dirbti vadovaujantį darbą valstybiniame, viešajame ar privačiame sektoriuje trejiems metams.

Lietuvos apeliacinio teismo sprendimu statybų bendrovė „Gabusta“ išteisinta dėl dokumentų klastojimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo, tačiau jos vadovas pripažintas kaltu dėl minėtų nusikalstamų veikų ir turto pasisavinimo.

Bendrovės vadovui teismas skyrė subendrintą 18 tūkst. 830 eurų dydžio baudą. Iš vadovo teismas taip pat nusprendė konfiskuoti gautos naudos vertę pinigais – 20 tūkst. eurų. Bendrovės akcininkui G. Gaiveniui dėl dokumentų klastojimo skirta 3 tūkst. 700 eurų dydžio bauda.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko STT Panevėžio valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Dalia Markauskienė.

Apeliacinės instancijos teismo nuosprendis yra įsiteisėjęs. Sprendimas gali būti skundžiamas kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS