Buvusią Marijampolės progimnazijos direktorę teismas pripažino kalta dėl sukčiavimo | kl.lt

BUVUSIĄ MARIJAMPOLĖS PROGIMNAZIJOS DIREKTORĘ TEISMAS PRIPAŽINO KALTA DĖL SUKČIAVIMO

Marijampolės apylinkės teismas pripažino kalta dėl sukčiavimo ir dokumentų klastojimo buvusią Marijampolės Jono Totoraičio progimnazijos direktorę Renatą Zdanę.

Valstybinį kaltinimą byloje palaikiusi Kauno apygardos prokuratūra praneša prašę kaltinamąją nubausti 15 tūkst. 64 eurų bauda, tačiau teismas sumą sumažino perpus.

Šį sprendimą prokuroras jau apskundė aukštesnės instancijos teismui, prašydamas sugriežtinti nuteistajai skirtą baudą.

Bylos duomenimis, buvusi progimnazijos direktorė įkalbėjo mokyklos budinčiosios pareigas ką tik pradėjusią eiti A. Č. papildomai sudaryti ir pasirašyti fiktyvią darbo sutartį.

Pagal šią sutartį moteris buvo papildomai įdarbinta į mokyklos kiemsargio pareigas, tačiau realiai pareigų nevykdė ir gautą darbo užmokestį kiekvieną mėnesį atiduodavo Renatai Zdanei.

Tokiu būdu buvusi direktorė įgijo svetimo turto už beveik 2500 eurų.

„Šiuo atveju kaltinamoji piktnaudžiavo užimamomis pareigomis, pasinaudojo savo pavaldine ir taip įgijo svetimą turtą bei padarė turtinę žalą savivaldybės institucijai, o tuo pačiu kenkė ir valstybės interesams.

Jos pasirinktas nusikalstamos veikos modelis turi ir įžūlumo požymių, todėl tokia nusikalstama veika ir jos padarymo aplinkybės turi būti vertinamos itin griežtai“, – sakė ikiteisminį tyrimą organizavęs prokuroras.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

HENRIKAS

O buvo taip prieš rinkimus į ta mokyklą buvo atvykęstuometinis socialdemolratų premjeras Algirdas Butkevičius. Buvo tėveliū paprašyta sudalyvauti šou programoje. Ir Butkevičius pažadėjo viešai skirti šitai mokyklai pinigų modernizacijai. Tai va ir iškyla klausymas ar dalis pinigų nenuplaukė į socialdemokratų saskaitą kaip atkatas ir tik viena iš daugelių istorijų kaip grobstomi pinigai.

Jolita

Patikrinkit seimo narius! Kodel jù aferú netikrinat? Ministerijú atstovus? Nusipenėjusius valdžiažmogius?

Bedarbe

Gal kas mane galetu fiktyviai idarbinti. Buciau dekinga.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS