Dėl kaukių nedėvėjimo savaitgalį nubausti du žmonės | kl.lt

DĖL KAUKIŲ NEDĖVĖJIMO SAVAITGALĮ NUBAUSTI DU ŽMONĖS

Dėl apsauginių veido kaukių nedėvėjimo savaitgalį nubausti du žmonės, dėl saviizoliacijos pažeidimų – 13 asmenų.

Policijos departamento atstovė spaudai Revita Janavičiūtė pirmadienį informavo BNS, kad pusės minimalios – 250 eurų – piniginės baudos sekmadienį sulaukė kaukių prekybos centre Jonavoje ir Vilniaus viešajame transporte nedėvėję žmonės.

Nei penktadienį, nei šeštadienį kaukių dėvėjimo pažeidimų neužfiksuota.

Tuo metu savaitgalį nustatyta 13 saviizoliacijos pažeidimų – šeši penktadienį, du šeštadienį ir penki sekmadienį. Devynis protokolus dėl jų surašė policija, likusius – Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad dėl privalomų nurodymų nesilaikymo gresia nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų baudos, juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.

Saviizoliacijos privalo laikytis žmonės, atvykę iš šalių, kur sergamumo koronavirusu rodiklis ne mažiau kaip 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Gairės: koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, kaukių nedevėjimas, baudos, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pensininkė

mažas mūsų žmonių sąmoningumo lygis ką padarysi

Manau reikia daugiau baudų.

O ,,Urmo,,bazėje vykusi sendaikčių turgelis ,kur žmonių minia ir bevek su kaukėmis nė vieno.O kur kiti suėjimai.Parduotuvės ,autobusai.Žmonės nesisaugo ir nori visą laiką gyvent i su tuo virusu.

Anonimas

Ar nors į vieną autobusą kaune įlipo koks tikrintojas ir pažiūrėjo keli žmones iš pilno autobuso tvarkingai užsidėję kaukes.Užtektų patikrinti į dieną po vieną oho kiek būtų nubausta.Juk retas ją užsideda tvarkingai.Vieni murziną barzdą slepia,kiti didžiulę nosį demonstruoja.CIRKAI viduryje dienos ,o virusas pergalingai žygiuoja.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS