Kalėjime narkotikus pirkęs nuteistasis įklampino ir pardavėją: abu sulaukė dar griežtesnių bausmių | kl.lt

KALĖJIME NARKOTIKUS PIRKĘS NUTEISTASIS ĮKLAMPINO IR PARDAVĖJĄ: ABU SULAUKĖ DAR GRIEŽTESNIŲ BAUSMIŲ

  • 4

Du Marijampolės pataisos namų nuteistieji teisme sulaukė bausmės už tai, kad, atlikdami bausmę, turėjo narkotikų.

Kauno apygardos teismas A. A. bei R. M. pripažino kaltais dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

Subendrinus bausmes su bausmėms, anksčiau skirtomis už kitus nusikaltimus, teismas jiems skyrė penkiolikos ir septyniolikos metų laisvės atėmimo bausmes.

Ikiteisminį tyrimą byloje atliko Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorė.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, bausmę Marijampolės pataisos namuose atliekantis A. A. iš kito nuteistojo R. M. neteisėtai įgijo draudžiamų turėti daiktų.

Pataisos namų teritorijoje jis įgijo paketėlį, kurio viduje buvo dar septynios pakuotės su narkotine medžiaga – metadonu. Pareigūnai pastebėjo, jog nuteistasis laiptinėje nuo radiatoriaus pasiėmė neaiškų daiktą ir laikė jį sugniaužęs rankoje.

Jiems nusivedus A. A. į kratų kambarį, nuteistasis paketėlį bandė nepastebimai įsidėti į burną, tačiau radinys atsidūrė pareigūnų rankose.

Vėliau, atliekant kratą patalpose, kur gyveno A. A., buvo rasta dar vienuolika paketų su kvaišalais, jie buvo slepiami nuotolinio valdymo pultelyje, o pačiame televizoriuje pareigūnai aptiko ir įvairių ryšio priemonių – interneto modemą, telefoną, SIM korteles.

Kitas šios bylos teisiamasis – R. M., buvo kaltinamas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Nuteistasis nesutiko su jam pareikštais kaltinimais ir neprisipažino dėl narkotinių medžiagų platinimo.

Pasak prokuratūros, abu nuteistieji laikėsi versijos, jog buvo perduotos ne narkotinės medžiagos, o SIM kortelė, už kurią R. M. prašė trijų pakelių cigarečių.

Kauno apygardos teismas abu teisiamuosius pripažino kaltais. A. A. pripažintas kaltu pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti bei dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu.

Subendrinus šią bausmę su anksčiau paskirtomis, A. A. paskirta galutinė bausmė – penkiolika metų laisvės atėmimo.

Kitas teisiamasis R. M. pripažintas kaltu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu.

Subendrinus bausmes, jam paskirta galutinė septyniolikos metų laisvės atėmimo bausmė bei 10 580 eurų bauda.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

17 metų laisvės atėmimo, už ką?? Debilizmas, tarybų sąjunga kažkokia! Lageriuose darbo nėra, resocializacijos nėra, lygtinio nėra, kas dešimtas LT teistas, 66% recidyvas-pakartotinai daromas nusikaltimas, sodinti tam, kad sėdėtų, tai kuo nuteistiesiems užsiimti iš ko gyventi lageriuose? Dar komentatorių imbicilizmas neišmatuojamas, neva lageriuose viskas gerai, viskas nemokama ir ten kurortas!? Tai gal tokiu būdu, reikėtų spręsti visas socialines problemas, tai yra neįgaliuosius, pensininkus, nepasiturinčius, socialiai pažeidžiamus į lagerius uždarinėti ir problemos nebus?!

PSD vezdu trenkstas

ble...17m niekur nedirbs...gyvens kaip instai hotelije kur all included apsinarkasine zvengs is durniu dirbanciu uz minimalia alga.... ble toks efektas ka kuo labiau baudziam ir kuo daugiau baudziam i baudziam skaudziai i grieztai i negailestingai a pasekoj gaunasi ka kaip visada privalomu mokesciu moketojus ir prievoliu atlikejus nubaudziaum labiau nei kaltininkus........

17m

gyvens nemokamai...stogas siluma maistas apsauga malonus apsaugininku i paratnautoju demesys... ble.. al included... nothing to pay
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS