E. Dragūną sulaikę pareigūnai – jau anksčiau liūdnai pagarsėję | kl.lt

E. DRAGŪNĄ SULAIKĘ PAREIGŪNAI – JAU ANKSČIAU LIŪDNAI PAGARSĖJĘ

  • 56

Pirmadienį dėl pasipriešinimo pareigūnams sulaikytas ir į areštinę uždarytas dainininkas Egidijus Dragūnas-Sel tikina, kad prieš jį buvo panaudotos ašarinės dujos, jis buvo smaugtas. Dabar atlikėjas sako iš žmonių sulaukiantis informacijos, kad jį sulaikę pareigūnai yra liūdnai pagarsėję ir net neva agresyviai besielgę. 

Dainininkas teigė, kad jam ir žiniasklaidai siunčiama informacija yra susijusi su Vitalijumi Vaitkevič ir Livijumi Saukevičiumi. Šie pareigūnai yra itin populiarūs socialiniuose tinkluose.

„Aš jų asmeniškai nepažįstu, tačiau žiniasklaidoje komentaruose apie juos daug rašo – teigiama, kad jie yra žinomi. Yra vaizdo įrašas, kur jie nepilnamečiams į veidą purškia dujas, – portalui kauno.diena.lt teigė žinomas atlikėjas. – Aš galvoju, kad šių pareigūnų darbo dienos policijoje yra paskutinės. Nekalbu apie visą policiją, bet kai kurie pareigūnai negali nešioti ginklų, dirbti šio darbo.“

Portalui susisiekus su V. Vaitkevič, šis nepanoro išdėstyti savo įvykių versijos. „Nesu įgaliotas komentuoti“, – sakė pareigūnas. Su L. Saukevičiumi portalui susisiekti trečiadienio popietę nepavyko.

Vitalijus Vaitkevič/A. Ufarto/Fotobanko nuotr.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis teigė, kad vyksta ikiteisminis tyrimas, tad detalių negalintis komentuoti. Pasiteiravus, ar E. Dragūną sulaikė būtent V. Vaitkevič ir L. Saukevičius, policijos atstovas informaciją patvirtino. „Vaizdo medžiagoje matosi, kad tai yra šie – jūsų išvardinti – pareigūnai, – sakė R. Matonis. – Jei jis (E. Dragūnas, aut.past.) turi duomenų apie pareigūnų padarytus pažeidimus, galėtų pateikti informaciją policijai, mes tada ją išnagrinėtume, patikrintume. Man nėra žinoma kažkokių skundų dėl šių pareigūnų, išskyrus tai, kas buvo viešojoje erdvėje.“

R. Matonis teigė, kad ikiteisminio tyrimo metu bus įvertinti visi pareigūnų veiksmai, išaiškintos visos aplinkybės. „Pareigūnai turėjo duoti parodymus, bus įspėti dėl baudžiamosios atsakomybės dėl melagingų parodymų davimo. Jie duos parodymus, pridėsime policijos nufilmuotą vaizdo medžiagą, ir medžiaga, byla keliaus į teismą ir teismas priims sprendimą. Manau, kad teismas bus viešas, tai visi galės ir pamatyti, kaip viskas buvo iš tikrųjų“, – sakė pašnekovas.

Primename, kad žiniasklaidoje tiek V. Vaitkevič, tiek L. Saukevičius jau buvo nuskambėję. L. Saukevičius pašaipiai atsiliepė apie sostinės klube „Metelica“ išžagintą ir sumuštą merginą. Socialiniame tinkle jis paliko prierašą: „Mažiau lakt reikia ir raitytis. Ir nieko nebus“.

„Facebook“ nuotr.

Tokia pareigūno reakcija pradėta masiškai dalytis virtualioje erdvėje.

V. Vaitkevič į žiniasklaidos akiratį pateko, kai socialiniame tinkle buvo paviešintas vaizdo įrašas, kuriame pareigūnas vairuotoją pavadina lochu, o vėliau nesipriešinančiam neblaiviam vairuotojui į veidą papurškia ašarinių dujų.

Primename, kad rugpjūčio 31 d. apie 17.15 val. Vilniuje, Upės gatvėje, policijos pareigūnai sustabdė E. Dragūno vairuojamą automobilį „Bentley“.

Teigiama, kad dainininkas naudojosi mobiliuoju telefonu. E. Dragūnas su pareikštais pažeidimais nesutiko, pasipriešino policijos reikalavimams, todėl buvo surakintas antrankiais ir išvežtas į policijos komisariatą.

Pasakodamas apie rugpjūčio 31 dienos įvykius, E. Dragūnas antrino savo advokatui tvirtindamas, kad sustabdžius jo automobilį priėjo pareigūnas be apsauginės kaukės, o jam pasiteiravus, kodėl pastarasis jos nedėvi, atlikėjas buvo paprašytas išlipti iš savo transporto priemonės.

O paskui, dainininko žodžiais tariant, buvo ašarinės dujos ir smaugimai.

„Aš galvoju, kad čia manęs policija norėjo dėl to, kad vakar pripūčiau nulius, buvau blaivus, bet jie iš manęs norėjo narkotikų testo. Tai mane čia laikė dėl to. Pasitikrinau ir viskas“, – delfi.lt teigė E. Dragūnas.

Žurnalistams pasiteiravus, ar atlikėjui buvo pažįstamas jį sustabdęs pareigūnas, jis tarstelėjo, jog ne, ir pridūrė, kad kai jau buvo atvežtas į areštinę, iš to paties pareigūno esą išgirdo: „Norėjau ramiai privažiuoti ir čia vos ne pašnekėti. Bet aš šitoj vietoj suprantu, kad jo darbas ir reikalas – ne su manim šnekėtis, yra daug svarbesnių reikalų, ką jis turi daryti“, – detalizavo žinomas vyras.

Pareigūnai turėjo duoti parodymus, bus įspėti dėl baudžiamosios atsakomybės dėl melagingų parodymų davimo.

Jau ne pirmą kartą į pareigūnų akiratį patenkantis skandalingasis E. Dragūnas sakė šįsyk eisiantis iki galo. Rutuliojantis pirmadienio įvykiams, jis delfi.lt vaizdo reportaže tikino matęs, kad viskas buvo filmuojama. Ir, nors buvo atvejų, kai jo bylose pareigūnai teigė vaizdinės medžiagos neturintys, pirmadienį jis tikino esantis įsitikinęs, kad žybsėjo raudona lemputė ir viskas buvo filmuojama.

Antradienio popietę E. Dragūną ginantis advokatas Adomas Liutvinskas portalo tv3.lt vaizdo reportaže sakė, kad atlikėjas dėl to, kas įvyko, yra niekuo dėtas. O paklaustas, dėl ko dainininkas buvo sustabdytas, advokatas žurnalistams teigė, jog rašoma, kad dainininkas rankose laikė mobilųjį telefoną.

„Jis sakė: „gali būti, gal ir laikiau tą telefoną arba piniginę – nežinau, ką aš ten laikiau, bet pamačiau, kad prasilenkė ekipažas ir supratau, kad mane stabdys“. Priėjo pareigūnas be kaukės, Egidijus atidarė langą ir sakė: „Užsidėkite kaukę“. Jam sako: „mums nereikia“. Kadangi pareigūnams kilo įtarimas, kad jis gali būti neblaivus, jam liepė išlipti. Jis sako: „kodėl aš turiu lipti?“ ir prasidėjo...“, – žurnalistams pasakojo A. Liutvinskas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (56)

Anonimas

Pavydo jausmas baisus dalykas..žmogus žmoguj pavydi visko išvaizdos .geresnio .namo .geresnes mašinos .ir šitaip išsiskirdamas tu visada krinti kitiems y akis .taip atsiranda pavydo jausmas .o tarp Selo ir mentu vyksta seniai pavydo kova .tik uniformuoti galvoja .kad jie turi daugiau teisiu ..nepasiduok Selai .kad daugiau butu tokiu nebijančiu teisybes .o.ne uniformu ar supuvusiu vadinamu teisiu ar ystatymu

O vis tik įdomu

ar pagavo tos merginos prievartautoją, kuris naktinio klubo vyrų tualete išprievartavo merginą? Taip viskas ir nuslopo? Rimtas klausimas: kam išvis reikalingi tie naktiniai klubai? Juk padorūs žmonės naktį miega. Vadinasi, jie reikalingi tik naktinėjantiems nepadorių pramogų ieškotojams, ne kitaip.

saunu

Saunuoliai pareigunai kad sutramde si issisokeli ir save isivaizduojanti skraidanciu ereliu PADEKA JUMS PAREIGUNAI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS