E. Masiulis prašo teismo leisti keliauti į užsienį, bendrauti su kaltinamaisiais | kl.lt

E. MASIULIS PRAŠO TEISMO LEISTI KELIAUTI Į UŽSIENĮ, BENDRAUTI SU KALTINAMAISIAIS

Buvęs Liberalų sąjūdžio vadovas, eksparlamentaras „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje teisiamas Eligijus Masiulis prašo teismo panaikinti jam taikomas kardomąsias priemones – rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir draudimą bendrauti su kitais kaltinamaisiais byloje.

Vilniaus apygardos teismas prieš savaitę jau panaikino analogiškas kardomąsias priemones kitiems įtariamiesiems – buvusiam koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui bei buvusiam „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui.

R. Kurlianskiui vis dar paliktas 25 tūkst. eurų užstatas, BNS patvirtino jo advokatas Simonas Slapšinskas, kitiems kaltinamiesiems kardomųjų priemonių nebėra skirta.

„Tas draudimas būtų aktualus, jei kaltinamieji nebūtų davę parodymų, kad nesusitartų tarpusavyje, jei būtų neapklausti liudytojai, kad nebūtų galima jiems daryti spaudimo. Bet kaltinamieji parodymus davė, liudytojai apklausti, draudimas tampa beprasmis. Juolab yra komiška situacija: Kurlianskiui leido su manimi šnekėti, man – ne“, – BNS sakė E. Masiulis.

Teismas jo prašymą svarstys vasario 13-ąją.

Prokuroras Justas Laucius mano, kad kardomosios priemonės užtikrina kaltinamųjų dalyvavimą byloje, todėl teismo sprendimus dėl R. Kurlianskio ir V. Gapšio yra apskundęs.

Politinės korupcijos byloje R. Kurlianskis kaltinamas kyšių davimu politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą. Kyšių ėmimu kaltinamas E. Masiulis, V. Gapšys, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis. Parlamentaras Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui. Kaltinamieji savo kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Patvore violetava

Kazkodel storas keule vagis neuzspringsta buroko lapu ir jo niekas nepagauna nei gyvo nei prigerusio baluteje nei bemyzant per viesbucio langa.

Vidmantas

Jeigu Pravieniškes ir Marijampolę e. masiulis vadina užsieniu, tai reikia kuo greičiau priimti sprendimą, kad jis ten atsidurtų. Pagal visus teisėsaugos veiksmus matosi, kad šitas veikėjas priskirtas neliečiamųjų kastai, galimai ne už dyką.

Zirgas

i Marijampole ir idarbinti i liejimo cecha jei dar toks veikia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS