FNTT darbuotojais apsimetę sukčiai ambasadose siekė sužinoti finansinės informacijos | kl.lt

FNTT DARBUOTOJAIS APSIMETĘ SUKČIAI AMBASADOSE SIEKĖ SUŽINOTI FINANSINĖS INFORMACIJOS

  • 1

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) darbuotojais apsimetę sukčiai iš užsienio šalių atstovybių siekė išgauti su finansais susijusios informacijos, pranešė tarnyba.

Jos duomenimis, pastarosiomis savaitėmis padaugėjo atvejų, kai bandydami sukčiauti asmenys skambino į oficialias kitų šalių atstovybes Lietuvoje, prisistatė FNTT padalinių vadovais ir FNTT vardu prašė jautrios, su finansais susijusios informacijos.

„FNTT įspėja, kad pareigūnai, skambindami telefonu, neprašo asmeninio pobūdžio informacijos, asmeninių ar organizacijai priklausančių prisijungimų prie bankų sistemų, neklausia, kiek turite santaupų ar grynųjų pinigų, kuriuos reikėtų patikrinti. Jei skambinantis asmuo prašo pateikti tokią informaciją, vadinasi, skambina sukčiai“, – teigiama tarnybos pranešime.

Pasak FNTT, telefoniniai sukčiai gyventojams dažnai skambina jau pasibaigus tarnybos darbo laikui arba savaitgaliais. Taip elgiamasi, kad skambučio sulaukę žmonės negalėtų paskambinti į FNTT ir įsitikinti, ar jiems tikrai skambino tarnybos darbuotojas.

Pareigūnai ragina gyventojus telefonu neatskleisti jokios asmeninės informacijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

I JAV ambasadą Lietuvoje, Vilniuje nueitu tokie.Tikrai būtų džiugu girdėti aferistus JAV Lietuvoje pamokyti reikėtų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS