FNTT įtaria grožio saloną Tauragėje nuslėpus 25 tūkst. eurų pajamų | kl.lt

FNTT ĮTARIA GROŽIO SALONĄ TAURAGĖJE NUSLĖPUS 25 TŪKST. EURŲ PAJAMŲ

  • 2

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) įtaria grožio saloną Tauragėje nuslėpus 25 tūkst. eurų pajamų.

Tarnyba trečiadienį pranešė, kad darbo vietą grožio specialistėmis nuomojančios bendrovės direktorė neįtraukė į apskaitą pajamų, gautų už klientams teikiamas paslaugas ir parduotas priežiūros priemones.

Įvertinus patikrinimo metu pateiktus paaiškinimus, išanalizavus įmonės pateiktus buhalterinės apskaitos dokumentus, nustatyta, kad į įmonės pajamas šiemet ir pernai iš viso nebuvo įtraukta beveik 25 tūkst. eurų.

Anot FNTT, kirpykla veikia pačiame Tauragės centre, joje paslaugas teikia šešios grožio specialistės, dirbančios pagal verslo liudijimus. Taip pat nustatyta, kad įmonės savininkė į buhalterinę apskaitą įtraukė ne visas gautas pajamas už specialistėms parduotas priežiūros priemones.

Už nustatytus pažeidimus įmonės savininkei surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris perduotas nagrinėti Tauragės apylinkės teismui. Jai gresia bauda iki 5,6 tūkst. eurų.

Tai jau ne pirmas FNTT grožio industrijos patikrinimas šiemet. Rudens pradžioje tarnybos tyrėjai kartu su kitų padalinių pareigūnais atskleidė šešėlinę bendrovės, turinčios Lietuvoje 25 grožio salonų tinklą, veiklą, atliko 32 kratas Vilniuje, Šiauliuose, Kaune ir Klaipėdoje.

Preliminariai skaičiuojama, kad vien šis stambus kirpyklų tinklas į buhalterinę apskaitą nebuvo įtraukęs iš kirpėjų ir manikiūrininkių gautų 1 mln. eurų pajamų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Oras

Kažkaip paprastus žmones gaudo va suradom kad nuslepe jus pajudinkit grietineliu imones va ten rasit o ten nagus kišti bijot nes patiem apkapos pirštus.

.......

Nėra buvę, kad kurioje kirpykloje ar grožio salone būčiau gavusi čekį

SUSIJUSIOS NAUJIENOS