FNTT: Šiaulių odontologijos paslaugų įmonė slėpė pajamas, nemokėjo mokesčių | kl.lt

FNTT: ŠIAULIŲ ODONTOLOGIJOS PASLAUGŲ ĮMONĖ SLĖPĖ PAJAMAS, NEMOKĖJO MOKESČIŲ

  • 1

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Šiaulių ir Panevėžio apygardos tyrėjai atliko patikrinimus odontologijos paslaugas teikiančioje individualiojoje įmonėje Šiauliuose. Patikrinimo metu nustatyta, kad 2018 ir 2019 metais ne visos gautos įmonės pajamos už suteiktas odontologijos paslaugas buvo įtrauktos į įmonės buhalterinę apskaitą. Suskaičiuota, kad iš viso į apskaitą neįtraukta ne mažiau kaip 31 tūkst. eurų gautų pajamų, o į valstybės biudžetą nesumokėto pajamų mokesčio suma siekia 1550 eurus.

Įmonės savininkui surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl buhalterinę apskaitą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimų.

Surinkta medžiaga perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmams, kurie priėmė nutarimą įmonės savininkui skirti keturių tūkstančių eurų administracinę baudą, tai yra beveik triskart daugiau, negu nustatyta nesumokėtų mokesčių suma. Teismo nutarimas dar neįsiteisėjo ir gali būti skundžiamas.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, siekdama mažinti šešėlinės ekonomikos mastą ir užtikrinti valstybės finansų apsaugą, šiemet skyrė ypatingą dėmesį odontologijos paslaugas teikiančių įmonių patikrinimams.

Remdamasi pradėtuose tyrimuose surinkta informacija, FNTT siūlo odontologijos, ortopedijos, estetinės-gydomosios chirurgijos ar sveikatingumo paslaugas licencijavimą reglamentuojančiuose įstatymuose įtvirtinti, kad nusikalstamas veikas ar kitus teisės pažeidimus finansų sistemai padariusioms įmonėms ar asmenims būtų laikinai arba visiškai stabdomos veiklos licencijos. FNTT šio sektoriaus patikrinimus vykdys ir ateityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietis

Turbūt tyrėjai suklydo: nuslėpta ne mažiau kaip 310 000, o ne 31 000 eurų..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS