Galutinis taškas Širvintų pragaro byloje: siaubingomis sąlygomis keturkojus laikęs vyras – kaltas | kl.lt

GALUTINIS TAŠKAS ŠIRVINTŲ PRAGARO BYLOJE: SIAUBINGOMIS SĄLYGOMIS KETURKOJUS LAIKĘS VYRAS – KALTAS

  • 5

Šiandien, po beveik metus trukusio bylinėjimosi, galutine ir neskundžiama nutartimi Vilniaus apygardos teismas gyvūnų laikytoją A.U. iš Širvintų rajono pripažino kaltu dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

„Nė akimirkos neabejojome, jog tai, ką pamatė mūsų inspektoriai, gyvūnų globos organizacijų atstovai vienareikšmiškai buvo žiaurus elgesys su gyvūnais. Noriu tikėti, kad ši byla tai aiškus signalas tokiems žmonėms, kad žiaurus elgesys su gyvūnais niekada nebus toleruojamas“, – laimėtą teisminį procesą komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorius Mantas Staškevičius.

Istorija prasidėjusi 2020 metais kai į Širvintų rajone esančią, kaip įtariama, nelegalią gyvūnų veisyklą atvykę VMVT specialistai nustatė, kad augintiniai yra laikomi pasibaisėtinomis sąlygomis. Buvo aptikta beveik pusė šimto šunų, apkrėstų parazitais, kai kurie iš jų su apkarpytomis ausimis, nevakcinuoti, sulysę ir ligoti, tai pat laikomi itin ankštuose aptvaruose, nehigieniškomis sąlygomis. Patikrinimo metu buvo nuspręsta augintinius atiduoti laikinai globai, kol bus išspręsti jų konfiskavimo klausimai. Laikytojui taip pat buvo nuspręsta skirti piniginę baudą.

Noriu tikėti, kad ši byla tai aiškus signalas tokiems žmonėms, kad žiaurus elgesys su gyvūnais niekada nebus toleruojamas.

Patrauktas administracinėn atsakomybėn šunų laikytojas, iš kurio buvo konfiskuoti 43 šunys, teismui apskundė VMVT pareigūnų sprendimą, o pirmosios instancijos teismas skyręs tik baudą, nepripažino, kad laikytojo elgesys atitinka žiauraus elgesio su gyvūnais apibrėžimą.

VMVT nesutiko su pirmosios instancijos teismo nutartimi ir pateikė skundą apeliacinės instancijos teismui.

Vilniaus apygardos teismas apeliacine instancija išnagrinėjęs VMVT skundą nusprendė, kad gyvūnų laikytojo veiksmus VMVT pagrįstai kvalifikavo kaip žiaurų elgesį su gyvūnais ir galutine teismo nutartimi nusprendė, kad augintiniai pas buvusį šeimininką nebesugrįš. Gyvūnų laikytojui taip pat skirta 625 Eur bauda.

Feisbuko nuotr.

Nuo 2020 m. prasidėjus sustiprintai gyvūnų augintinių veisėjų kontrolei prasidėjo ir pirmi teisminiai procesai. 2020 m. VMVT dalyvavo 3-juose, o 2021 m. jau apie 20 teisminių procesų pirmosios ir apeliacinės instancijos teismuose, dėl gyvūnų augintinių veisėjų patraukimo administracinėn atsakomybėn.

„Padidėjęs bylų skaičius rodo, kad beveik visi veisėjai ar gyvūnų laikytojai iš kurių konfiskuojame gyvūnus kreipiasi į teismą. Nepaisant atkaklių su gyvūnais žiauriai pasielgusių laikytojų bandymų įrodyti, kad jie esą buvo apkaltinti neteisingai, visose 2020 ir 2021 m. bylose galiausiai laimėjo VMVT. Tuo pačiu noriu padėkoti ir visoms bendradarbiaujančioms gyvūnų globos organizacijoms ir savanoriams, kurių teikiami įrodymai apie žiaurų elgesį su gyvūnais labai praverčia teisminiuose procesuose,“ – sakė VMVT direktorius.

GALERIJA

  • Galutinis taškas Širvintų pragaro byloje: siaubingomis sąlygomis keturkojus laikęs vyras – kaltas
Feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Bauda simbolinė

Na bet gerai, kad is viso nuteisė. Tikuosi kiti teismai bus teisingesni gyvūnams

Anonimas

Viespatie! tai pasbaisetina,, Tokius ziaurumus su bejegiais gyvunai ,,,tai hitlerio palikuotiu nusizengimai. bausti 1000++++++

Budelis

Bausti grieztai. Neleisti tureti gyvunu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS