Generalinė prokuratūra neskųs nuosprendžio P. Gražuliui: sutinka su paskirta bausme | kl.lt

GENERALINĖ PROKURATŪRA NESKŲS NUOSPRENDŽIO P. GRAŽULIUI: SUTINKA SU PASKIRTA BAUSME

  • 3

Generalinė prokuratūra neskųs nuosprendžio Seimo nariui Petrui Gražuliui ir neprašys dar labiau griežtinti bausmės.

Už piktnaudžiavimą nuteistam Seimo nariui, Tautos ir teisingumo sąjungos pirmininkui P. Gražuliui teismas yra skyręs daugiau nei 15 tūkst. eurų baudą, kaip ir siūlė prokuroras. Iš Seimo nario taip pat konfiskuoti 3,3 tūkst. eurų kaip nusikalstamos veikos rezultatas.

Tačiau teismas politikui netaikė baudžiamojo poveikio priemonės – neatėmė teisės ketveriems metams būti renkamam ir paskirtam į valstybės įstaigas, tarnautojo pareigas, kaip siūlė kaltintojas.

„Teismas išdėstė savo argumentus, aš kitų argumentų neturiu“, – BNS pirmadienį sakė valstybės kaltintojas P. Gražulio byloje Generalinės prokuratūros prokuroras Rolandas Stankevičius.

Tuo metu politikas jam paskelbtą nuosprendį skundžia Lietuvos apeliaciniam teismui ir prašo jį panaikinti bei visiškai išteisinti.

Kovo 3 dieną Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį 63-ejų politiką pripažino kaltu byloje, kurioje 2015-2017 metais jis kaltintas veikęs Kaune registruotos šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ interesais, neleistinai kišęsis į valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą.

Bylos duomenimis, parlamentaras iš privačios šaldytą maistą gaminančios bendrovės „Judex“ siekė gauti ir gaudavo turtinę naudą.

Parlamentaras sakė, kad jam nebūtų sunku sumokėti teismo nuosprendžiu skirtą 15 tūkst. eurų baudą – pinigų atnešė giminaičiai, bendraminčiai.

P. Gražulis taip pat tvirtino, jog Apeliaciniam teismui palikus galioti nuosprendį, atsistatydintų iš Seimo ir vėl kandidatuotų Gargždų vienmandatėje apygardoje, kur ir buvo renkamas.

„Man žmonių teismas svarbesnis“, – BNS kalbėjo parlamentaras.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pilietis

Eilinį kartą išsisuko.

Tiesiog nuomone

Su prokuratūros liūdnoka LR. Sunkiai supranta valstybinę kalbą, dar sunkiau dėsto mintis, kad būtų nors kiek logikos ir itin ryškios suvokimo problemos. Reikia ieškoti degradacijos ir nuotolio priežasčių. Priminkite, kokia aukštoji mokykla LR per pastaruosius 32 m išleido su diplomais ištisas armijos beraščiai vėliau numigravusių ne tik į prokuratūros, bet ir teismus, statutinės tarnybos institucijas ir t.t - visas tinklas lengvai valdomų narkodilerių su išsigimusiais artimaisiais ne tik namie, bet ir tarnyboje...liūdnoka vaizdas. Nuomonė čia.

Gargždų

Gaidį ištremti į Gargždų vištidę,šlykštus tipas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS