Ginčas dėl nenupjautos žolės baigėsi mirtimi | kl.lt

GINČAS DĖL NENUPJAUTOS ŽOLĖS BAIGĖSI MIRTIMI

  • 1

Šiaulių teismas kaltu dėl neatsargaus gyvybės atėmimo pripažino vyrą, kuris per ginčą dėl nenupjautos žolės pastūmė kitą vyrą, o šis pargriuvęs patyrė traumą ir mirė.

Abu įvykio dalyviai buvo neblaivūs.

29 metų Šiaulių rajono gyventojas A. G. už neatsargų gyvybės atėmimą nuteistas dvejų metų laisvės atėmimo bausme jos vykdymą atidedant tokiam pačiam laikui, trečiadienį pranešė teismas.

A. G. nukentėjusiajai turės sumokėti 10 tūkst. 828 eurų turtinei ir neturtinei žalai atlyginti ir Šiaulių teritorinei ligonių kasai 1,4 tūkst. eurų už nukentėjusiojo gydymą.

„Kaltinamasis padarė nusikaltimą dėl nusikalstamo nerūpestingumo, tai yra nenumatydamas, kad dėl jo smūginio poveikio nukentėjusysis grius“, – pranešime sako bylą nagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėjas Mantas Liesis.

Teisėjo manymu, kaltinamasis galėjo numatyti pasekmes, kad bet koks smūgio sudavimas, bet kokie į asmenį nukreipti fizinio trauminio pobūdžio poveikiai gali lemti neigiamų padarinių kilimą, taigi privalėjo susilaikyti nuo tokio pavojingo elgesio.

Pasak teisėjo, kaltinamasis buvo kartu su nukentėjusiuoju, žinojo, kad jis kasdien vartoja alkoholinius gėrimus, pats jam pirko stipraus alaus butelius, todėl turėjo galimybę įvertinti nukentėjusiojo apsvaigimą nuo alkoholio, turėjo ir galėjo suprasti, kad būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, vyras buvo labiau pažeidžiamas – jo koordinacija ir pusiausvyra buvo nebe tokia, kaip blaivaus asmens.

Kaip skelbia teismas, kaltinamasis A. G. nepripažino esminio fakto, kad jis sudavė vyrui dešine ranka vieną smūgį į kairę galvos pusę, tačiau ši aplinkybė nustatyta liudytojo parodymais, kuris matė įvykį.

Teismas nustatė, kad kaltinamasis A. G. pernai liepos 26-osios vakarą daugiabučio namo, pirmojo aukšto laiptinėje, prie buto durų, kilus konfliktui su nukentėjusiuoju dėl nenupjautos žolės, sudavė ranka vieną smūgį į galvą nukentėjusiajam.

Šis nuo smūgio atsilošė atgal ir griuvo, trenkdamasis dešine pakaušio puse į sienos ir durų staktos kampą. Vyras patyrė galvos sumušimą, į smegenis išsiliejo kraujas, ištiko koma.

Nukentėjusysis po trijų dienų mirė Respublikinėje Šiaulių ligoninėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kur

suduodant smūgį į galvą yra neatsargumas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS