Granulių ir akmens anglies krovinyje aptikta 400 tūkst. eurų vertės baltarusiškų rūkalų | kl.lt

GRANULIŲ IR AKMENS ANGLIES KROVINYJE APTIKTA 400 TŪKST. EURŲ VERTĖS BALTARUSIŠKŲ RŪKALŲ

  • 1

Kenoje muitininkai iš Baltarusijos atvykusiuose traukinių vagonuose su medžio granulių ir anglies kroviniais rado 400 tūkst. eurų vertės kontrabandinių cigarečių krovinius.

Praėjusią savaitę Kenos geležinkelio posto muitininkai sulaikė dvi nelegalių cigarečių siuntas. Iš Baltarusijos atvažiavusiuose traukiniuose su medžio granulėmis ir anglimi, aptikta daugiau nei 100 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Pirmasis traukinys, vežęs medžio granules, į Keną atvažiavo ketvirtadienio  vakarą, apie 20 val.

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai patikrinę vagonus, viename jų, tiesiog ant medžio granulių pakuočių, išvydo sumestas baltarusiškų cigarečių dėžes. Iš viso rasta 150 dėžių (75 tūkst. pakelių) įvairių rūšių cigarečių „Minsk City“, ‚Fest 7“ ir „Fest“.

Antras kontrabandos krovinys sulaikytas naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, apie 0.30 val. Tuomet, tikrinant kitą traukinį su anglies kroviniu iš Baltarusijos, po anglimi irgi rastos užkastos kontrabandinių cigarečių dėžės. Iš viso aptiktos 73 dėžės (36,5 tūkst. pakelių) cigarečių „Fest“.

Dėl abiejų įvykių MKT pradėti ikiteisminiai tyrimai, kuriems vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Bendras Kenoje sulaikytų nelegalių rūkalų kiekis – 111,5 tūkst. pakelių cigarečių, jų vertė (su mokesčiais) – daugiau, nei 400 tūkst. eurų

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kodėl

muitininkai neleido kontrai nuvykti iki paskirties taško.., o tada kriminalistai, būdami pasaloje, būtų sulaikę cigariukų kontros organizatorius bei gavėjus..? Kodėl..? Kyla įvairių minčių...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS