Į karinį dalinį per tvorą lipusį pusnuogį vyrą karys tramdė įspėjamuoju šūviu | kl.lt

Į KARINĮ DALINĮ PER TVORĄ LIPUSĮ PUSNUOGĮ VYRĄ KARYS TRAMDĖ ĮSPĖJAMUOJU ŠŪVIU

Radviliškio rajone kariniame dalinyje budėjęs karys paleido įspėjamąjį šūvį į orą, kai per tvorą į dalinio teritoriją penktadienio naktį bandė patekti nuo narkotikų apsvaigęs pašalinis asmuo.

Šiaulių apskrities policija pranešė, kad į uždraustą teritoriją bandė patekti 30-metis rajono gyventojas buvo blaivus, tačiau mėginys narkotinėms medžiagoms nustatyti parodė, kad yra vartojęs marihuanos. Vyras buvo pusnuogis vilkėjo tik kelnėmis, viršutinė kūno dalis buvo neapvilkta, kojos – basos.

Iš pradžių jis beldė į praleidimo punkto duris, vėliau persiropštė per karinį dalinį saugančią tvorą, kurios viršuje buvo pjaunanti viela.

„Šūvis buvo atliktas tik į orą, nei asmenys, nei pastatai nebuvo kliudyti. Asmuo elgėsi neadekvačiai, nereagavo į budėtojo nurodymus sustoti. Iki šūvio jis buvo įspėtas žodžiu“, – BNS penktadienį sakė Lietuvos karo policijos viešųjų ryšių vyresnioji karininkė vyr. leitenantė Lina Šalaviejūtė.

Kaip skelbia Policijos departamentas ir Karo policija, incidentas įvyko penktadienio vidurnaktį, apie 0.50 val., Linkaičių kaime įsikūrusiame Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybos depų tarnybos ginkluotės depe.

Pasak L. Šalaviejūtės, asmenį sulaikė tarnybą ėję kariai, uždėjo jam antrankius ir perdavė į įvykio vietą iškviestiems policijos pareigūnams.

Šiaulių apskrities policija skelbia, kad vyras į užduodamus klausimus neatsakinėjo, aplinkoje nesiorientavo. Jis buvo nuvežtas į Radviliškio ligoninės priėmimo skyrių.

Paaiškėjo, kad tai – nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis Radviliškio rajono gyventojas, praėjusiais metais su dar dviem draugais teistas už alaus vagystę iš parduotuvės.

Jam buvo diagnozuotos ne tik daugybinės krūtinės ir rankų pjautinės žaizdos, bet ir juosmens slankstelio bei nosies lūžiai. Vyras paguldytas į Respublikinę Šiaulių ligoninę.

Paaiškėjo, kad radviliškietis, prieš patekdamas į kariškių teritoriją, buvo pastebėtas šūkaujantis prie vieno daugiabučio namo. Čia patriukšmavęs, jis patraukė link karinio dalinio.

Karo policija dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kiesa

Labai tarnauti norėjo

ai

matyt nukvakes beretnykas labai norejo kariaut ukrainoj...

pas ONO zmona narkosa lipo per tvora

nuogas pis..........s y kariny daliny ....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS