Į Lietuvą neįleistas diplomatu apsimesti mėginęs ukrainietis | kl.lt

Į LIETUVĄ NEĮLEISTAS DIPLOMATU APSIMESTI MĖGINĘS UKRAINIETIS

  • 3

Pasieniečiai į Lietuvą atvykti neleido ukrainiečiui, kuris mėgino apsimesti savo šalies diplomatu.

Manoma, kad nieko draudžiamo negabenęs užsienietis taip tikrino pareigūnų budrumą, penktadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Ketvirtadienį popiet VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai Šalčininkų kontrolės punkte tikrino iš Baltarusijos įvažiuojantį mikroautobusą „Citroen Jumper“. Jį vairavęs vyras pasirinko eismo juostą, kuri skirta diplomatiniu imunitetu besinaudojantiems asmenims, o tikrinimą vykdžiusiai pasienietei 34 metų vyras pateikė neva Ukrainos užsienio reikalų ministerijos išduotą diplomatinę kortelę ir automobilio registracijos sertifikatą kaip jos priedą.

Pats „Citroen Jumper“ buvo paženklintas diplomatiniais ukrainietiškais registracijos numeriais. Ant automobilio buvo priklijuoti ovalo formos lipdukai su raidėmis CD – tokiais paprastai žymimas diplomatinis transportas.

Tačiau pasieniečiams pateikti dokumentai ir ukrainiečio vykimo aplinkybės pasirodė įtartini. Be to, VSAT pareigūnai netrukus gavo žinių, kad į Lietuvą vykęs vyras Baltarusijos pasieniečiams pateikė tik biometrinį savo šalies pasą.

Ukrainos ambasada Lietuvoje Lietuvos pasieniečiams pranešė, kad neturi jokių žinių apie šį „diplomatą“.

Taip pat paaiškėjo, kad šių metų pradžioje šis vyras įkliuvo Ukrainos saugumo tarnybai, kai iš savo šalies į Lenkiją mėgino išvežti 150 tūkstančių pakelių cigarečių. Jos, manoma, būtų skirtos Vakarų Europos rinkai. Tuomet vyras naudojosi tuo pačiu mikroautobusu, kuriuo dabar vyko į Lietuvą.

VSAT pareigūnai įtaria, kad šįkart nieko draudžiamo negabenęs vairuotojas tiesiog atliko bandomąjį važiavimą ir mėgino patikrinti Lietuvos pasieniečių budrumą. Vyro turėtas klastotes pasieniečiai konfiskavo, o ukrainiečiui surašė atsisakymą leisti vykti per valstybės sieną. Jis dar ketvirtadienį grąžintas į Baltarusiją.

GALERIJA

  • Į Lietuvą neįleistas diplomatu apsimesti mėginęs ukrainietis
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

visos xoxolu uteles su jankiu snipais, tuntais

braunasi y lietuva....matomai darys zydrai-oranzine revoliucija ir lietuvoj....

Čiubaka

čia galimai mūsų kuiliaus draugelis

taigi

Lietuvos brolio neįleido - vatnykai :)))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS