Išėjęs parduotuvėn, į atvirąją koloniją negrįžo nuteistasis: pasprunka ne pirmąsyk | kl.lt

IŠĖJĘS PARDUOTUVĖN, Į ATVIRĄJĄ KOLONIJĄ NEGRĮŽO NUTEISTASIS: PASPRUNKA NE PIRMĄSYK

  • 5

Į Marijampolės pataisos namų atvirąją koloniją negrįžo čia bausmę atliekantis Andrius Minkevičius (g. 1984 m.). Nuteistasis buvo išleistas apsipirkti į parduotuvę ir negrįžo nustatytu laiku, pranešė Kalėjimų departamentas (KD). A. Minkevičius iš atvirosios kolonijos pasišalina ne pirmą kartą.

Paskelbta nuteistojo paieška. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Turinčius informacijos apie A. Minkevičiaus buvimo vietą prašoma pranešti telefonu 112.

Kalėjimų departamentas informuoja, kad bausmę atliekantys atvirosiose kolonijose asmenys turi teisę savarankiškai be apsaugos lankytis gydymo, savivaldybių įstaigose, parduotuvėse, palikti pataisos namų teritoriją darbo arba trumpalaikių išvykų metu, naudotis mobiliaisiais telefonais.

Atvirosios kolonijos nėra saugomos taip kaip įkalinimo įstaigos. Tai bendrabučio tipo patalpos, kuriose nuteistieji tikrinami du kartus per parą. Čia jie rūpinasi savo buitimi, dažniausiai apsiperka ir maistą gaminasi patys.

Negrįžtantiems laiku iš atvirosios kolonijos išleistiems ar pasišalinusiems nuteistiesiems už vengimą atlikti laisvės atėmimo bausmę arba sugrįžti į kardomojo kalinimo vietą Baudžiamojo kodekso 242 str. numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Teismų praktika tokia, kad griežtos bausmės už minėtus įstatymų pažeidimus neskiriamos ir nuteistųjų bausmės laikas dėl pasišalinimo nepailgėja arba pailgėja keliais mėnesiais. Todėl jie ir po pasišalinimo ar negrįžimo dažniausiai paliekami toliau bausmę atlikti atvirojoje kolonijoje ir, deja, kai kurie jų toliau linkę piktnaudžiauti suteiktu pasitikėjimu bei teisėmis.

GALERIJA

  • Išėjęs parduotuvėn, į atvirąją koloniją negrįžo nuteistasis: pasprunka ne pirmąsyk
  • Išėjęs parduotuvėn, į atvirąją koloniją negrįžo nuteistasis: pasprunka ne pirmąsyk
Kalėjimų departamento nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Tokių išgamų paleidimas

yra pasityčiojimas iš piliečių saugumo,nes tik loterija,kada ir ką šitas nusikaltėlis nuskriaus. .Tfu ,po velniais...

Centas

Iki ko nuvare valstybe. Pilnas "bardakas" visur.

Beda

Blogu zmoniu nera,tik blogas poelgis su zonomis yra
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS