Įtariamas jurbarkietės prievartautojas apykoję turės nešioti iki žiemos | kl.lt

ĮTARIAMAS JURBARKIETĖS PRIEVARTAUTOJAS APYKOJĘ TURĖS NEŠIOTI IKI ŽIEMOS

  • 20

Septyniolikmetės žiauriu sumušimu ir pasikėsinimu ją išžaginti įtariamas nepilnametis sulaukė prastų žinių iš teisėsaugos.

Nukentėjusios merginos advokatas Mindaugas Vasiliauskas portalui teigė, kad vaikinas elektroninę apykoję turės nešioti dar mažiausiai tris mėnesius.

Apykojės nešiojimo pratęsimas bus skaičiuojamas nuo rugpjūčio 31-osios.

Portalas jau rašė, kad įtariamam jurbarkietės prievartautojui apykojė vėl buvo grąžinta rugpjūčio 13 dieną. Tuomet nustatytos ir tam tikros sąlygos – apykojės dėvėjimas, taip pat neišeiti iš namų paskirtomis valandomis, nebendrauti su nukentėjusiąja ir kitais išvardytais asmenimis.

Primename, kad Tauragės apylinkės teismas rugpjūčio pradžioje atsisakė pratęsti buvusios kardomosios priemonės taikymą, kadangi nebuvo duomenų, kad vaikinas siektų paveikti ar kažkaip bandyti slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų.

Antradienį M. Vasiliauskas teigė, kad įtariamam nepilnamečiui kol kas nėra pasunkinti kaltinimai. Ši informacija viešojoje erdvėje pasirodė po žiauriai sumuštos merginos apklausos. Buvo teigiama, kad prokuratūra ketina pasunkinti kaltinimus: pasikėsinimą prievartauti perkvalifikuoti į realiai įvykdytą seksualinę prievartą.

Tyrimas dėl šio žiauraus nusikaltimo pradėtas dar gegužės 26 d. Nusikaltimu įtariamas vaikinas iškart po nelaimės kaltės nepripažino, nors yra daug liudininkų, mačiusių jį smurtaujant. 

Žiauriai sumušta mergaitė iš Kauno klinikų išleista birželio 12 d. Ji iškart nuvežta gydymui į reabilitacijos kliniką.

Sumušta jurbarkietė išleista iš Kauno klinikų

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Išleidžiant jurbarkietę trumpoje spaudos konferencijoje situaciją pristatė ją operavęs Kauno klinikų Veido ir žandikaulių chirurgijos klinikos gydytojas dr. Marijus Leketas.

„Buvo išmuštas vienas dantis, kiti šiek tiek sutrenkti, bet jie atliks savo darbą. Vieną dantį reiks atstatyti, tai bus daroma po pusmečio“, – tolesnį gydymo planą dėstė gydytojas.

„Kakle taip pat buvo nustatytas sužeidimas. Poliežuvinis kaulas buvo sužalotas. Išskirtinio gydymo tam nereikėjo“, – paaiškino gydytojas.

Pasak M. Leketo, tokie sužalojimai nėra dažni, tačiau jų pasitaiko: tiek dėl smurtinių nusikaltimų, tiek dėl eismo nelaimių ar įvykių darbe. „Tai tikrai nėra įprastiniai sužalojimai. Dvigubas apatinio žandikaulio lūžimas yra gana sudėtingas sužalojimas“, – sakė jis.

Mergaitę operavęs gydytojas nesiryžo vertinti sužalojimų stiprumo. Tai, pasak jo, turi spręsti medicinos ekspertai. Klinikose sumuštai mergaitei buvo teikiama psichologinė pagalba.

Vėliau su žurnalistais sutikęs pabendrauti mergaitės tėtis atviravo, kad psichologiškai mergaitė dar toli gražu ne tokia, kokia buvo. Vyras sakė per daug neklausinėjantis dukros apie kraupios nakties įvykius bei tai, kas išprovokavo tokį mušeikos elgesį.

„Dukra gynėsi, šaukė. Kai ji gynėsi, tai jis sakė: „Užmušiu“. Grasino ją užmušti“, – prisiminimų nuotrupas minėjo paauglės tėvas.

Tėvas leido suprasti, kad kuo daugiau mergaitė gynėsi, tuo stipriau užpuolikas ją talžė. Vyrą stebina, kad mergaitei padaryti sužalojimai yra vertinami kaip nesunkūs. Jo nuomone, sužalojimai yra sunkūs. Jau pirmosiomis dienomis po Tauragės rajone kaimo turizmo sodyboje įvykdyto nusikaltimo žiauriai sumuštai ir bandytai išžaginti merginai sujudo padėti visa Lietuva – surastas teisininkas, surinkta pakankamai pinigų gydymui.

Teigiama, kad abu įtariamojo tėvai yra įtakingi Jurbarko rajone žmonės. 

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Nesvarbu

Tas lietuviškas teisingumas. Turėjo nuteisti ir pasodinti. Bet deja tėveliai išpirko.

...

Ad'VOK-atai, sako, jau paėmė pinigus (vėl tuos pačius DP juodus?..) už kreipimąsi į KT, o tie juk dabar it sparvos pavasarį alkani.

Kaunietis SS

Pažintys ir pinigai,štai kur visi galai sueina.Kitas būtų jau nuteistas mažiauisiai penketui metų.Korumpuoti snukiai jau patys į save rodo,bet Generalinė prokuratūra to nemato.Pamatys tada,kai bus tas nevisprotis sudubasintas iki komos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS