Joniškio rajone užsienietis bandė papirkti pasienietį | kl.lt

JONIŠKIO RAJONE UŽSIENIETIS BANDĖ PAPIRKTI PASIENIETĮ

  • 1

Joniškio rajone sustabdytas Latvijos ir Izraelio pilietybes turintis vairuotojas pasieniečiams pateikė, įtariama, suklastotą Izraelio vairuotojo pažymėjimą. Tuomet užsienietis, įtariama, bandė papirkti pasienietį 50-čia eurų ir taip prisidarė didelių bėdų. Beje, vyras turėjo tikrą bei galiojantį Latvijos vairuotojo pažymėjimą.

Penktadienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardos pareigūnai vykdė bendrą tarnybą su Latvijos pasienio pareigūnais.

Joniškio rajono Jauniūnų kaimo ribose jie sustabdė iš Latvijos į Lietuvą vykusį  mikroautobusą „Renault Trafic“. Jis buvo pažymėtas latviškais numeriais. Transporto priemonę vairavo 46-erių vyras, turintis dvigubą Latvijos ir Izraelio pilietybę. Patikros metu, be kitų dokumentų, jis pasieniečiams pateikė, įtariama, suklastotą Izraelio valstybės vairuotojo pažymėjimą.

Aplinkybėms išsiaiškinti ir dokumentams įforminti vairuotoją nuspręsta pristatyti į Šiaulių užkardą. Į jo vairuotą „Renault Trafic“ įlipo vienas pasienietis. Pakeliui į Šiaulius dvigubą pilietybę turintis užsienietis, įtariama, VSAT pareigūnui pasiūlė 50 eurų kyšį. Vairuotojas buvo įspėtas apie už tokius veiksmus gresiančią baudžiamąją atsakomybę, tačiau minties duoti, įtariama, kyšį neatsisakė.

Tuomet vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pakrančių apsaugos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už suklastoto dokumento naudojimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų, o už kyšio davimą - bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Beje, sulaikytasis, kaip vėliau paaiškėjo, turėjo ir galiojantį Latvijos vairuotojo pažymėjimą. Šio tvarkingo dokumento vairuotojas iš pradžių pasieniečiams kažkodėl neparodė.

Šeštadienį užsienietis iš areštinės buvo paleistas skyrus jam kardomąją priemonę rašytinį pasižadėjimą neišvykti. Kadangi jo latviškas vairuotojo pažymėjimas nepriekaištingas, Izraelio ir Latvijos pilietybes turinčiam užsieniečiui grąžintas mikroautobusas, kuriuo jis ir išvyko iš Šiaulių užkardos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Frontas

Ot zidelis supuves tik 50€

SUSIJUSIOS NAUJIENOS