Iš Jungtinės Karalystės kariniu orlaiviu pargabenta 12 įtariamųjų ir nuteistųjų | kl.lt

IŠ JUNGTINĖS KARALYSTĖS KARINIU ORLAIVIU PARGABENTA 12 ĮTARIAMŲJŲ IR NUTEISTŲJŲ

  • 18

Iš Jungtinės Karalystės kariniu orlaiviu „Spartan“ pargabenta 12 įtariamųjų ir nuteistųjų, jų ekstradiciją buvo sustabdžiusi prasidėjusi pandemija, penktadienį pranešė Policijos departamentas.

„Pandemija sukėlė tam tikrų nepatogumų vykdant ekstradicijas, todėl turėjome priimti sprendimą, kaip paspartinti šiuos procesus. Dar kartą įsitikinome, kad turime patikimus partnerius užsienyje, su kuriais pakankamai operatyviai galime spręsti kylančias problemas. Taip pat noriu nuoširdžiai padėkoti Lietuvos kariuomenei už operatyvią pagalbą įvykdant šią netradicinę operaciją“, – pranešime cituojamas policijos vadovas Renatas Požėla.

Skrydis iš Londono į Šiaulius vyko ketvirtadienio vakarą, procese dalyvavo 21 pareigūnas ir slaugytoja.

Visi į Lietuvą pargabenti asmenys suimti pagal išduotą Europos arešto orderį, jie buvo pasislėpę nuo vykdomo ikiteisminio tyrimo arba jiems jau skirtos laivės atėmimo bausmės.

Pasak policijos, sprendimai dėl jų ekstradicijos priimti dar šių metų pradžioje, tačiau dėl prasidėjusios pandemijos, procesai buvo sustabdyti.

Policijos teigimu, toks ekstradicijos būdas leido sutaupyti nemažai valstybės lėšų, kurios būtų išleistos pargabenant kiekvieną iš suimtų asmenų atskirais skrydžiais: ši ekstradicija policijai kainavo apie 7 tūkst. eurų. Tuo metu anksčiau vieno asmens ekstradicijos iš Jungtinės Karalsytės kaina svyruodavo nuo 1,5 tūkst. iki 2 tūkst. eurų.

GALERIJA

  • Iš Jungtinės Karalystės kariniu orlaiviu pargabenta 12 įtariamųjų ir nuteistųjų
  • Iš Jungtinės Karalystės kariniu orlaiviu pargabenta 12 įtariamųjų ir nuteistųjų
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Bardakas

Kam juos cia parveze? Musu teismai juos paleis ir vel liesis nuoskriaudos.

B. B. d.

Londonietis... Labai teisyngai parašei.... Visoky Šūdą tik veža ir veža y LT.... NX????

Londonietis

o tai ka,negalejo ju Anglijoj susaudyt?Debilizmas!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS