Jurbarkietės skriaudėjo byloje taškas dar nededamas: prokuratūra skundžia sprendimą | kl.lt

JURBARKIETĖS SKRIAUDĖJO BYLOJE TAŠKAS DAR NEDEDAMAS: PROKURATŪRA SKUNDŽIA SPRENDIMĄ

  • 32

Ketvirtadienį nuskambėjus Tauragės apylinkės teismo nuosprendžiui sumuštos ir mėgintos išžaginti jurbarkietės byloje, kai jos skriaudėjui buvo skirta lygtinė bausmė, Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė skųsianti sprendimą.

Prokuratūra skųs teismo sprendimą

Vasario 27 dieną aštuoniolikmečiui paskirta galutinė 3 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, bausmės vykdymą atidedant trejiems metams.

Klaipėdos apygardos teismo prokuratūra teigia su tokia bausme nesutinkanti, todėl šiuo metu jau rengiamas apeliacinis skundas, kuriame prašys panaikinti apylinkės teismo sprendimą dėl paskirtos laisvės atėmimo bausmės vykdymo atidėjimo.

„Teismo sprendime pasigesta įvykdytų sunkių seksualinių nusikaltimų pobūdžio ir pavojingumo analizės, aukos valios palaužimo būdo – brutalaus fizinio smurto, sukėlusio skausmingą ir ilgalaikį aukos sveikatos sutrikdymą, įvertinimo bei argumentų pripažinti kaltininko gailėjimąsi nuoširdžiu, kas turi esminės reikšmės sprendimui ar paskirtos bausmės tikslai bus pasiekti be realaus bausmės atlikimo“, – teigė Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Aurelijus Stanislovaitis.

Apeliacinis skundas Klaipėdos apygardos teismui turi būti pateiktas per 20 dienų nuo Tauragės apylinkės teismo priimto nuosprendžio dienos.

Pasigesta įvykdytų sunkių seksualinių nusikaltimų pobūdžio ir pavojingumo analizės, aukos valios palaužimo būdo – brutalaus fizinio smurto, sukėlusio skausmingą ir ilgalaikį aukos sveikatos sutrikdymą, įvertinimo bei argumentų pripažinti kaltininko gailėjimąsi nuoširdžiu.

Rankų nenuleis ir advokatas

Skųsti Tauragės apylinkės teismo sprendimą nukentėjusios nepilnametės tėčiui sakė rekomenduosiantis ir jurbarkietei atstovaujantis bei pastaruoju sprendimu nusivylęs advokatas Mindaugas Vasiliauskas.

„Manau, kad rekomenduosiu savo klientui skųsti minėtą sprendimą aukštesnės instancijos teismui“, – ketvirtadienį nuskambėjus nuosprendžiui portalo žurnalistams kalbėjo M. Vasiliauskas. 

Pasak jo, neteisinga, kad buvo svarstytas bausmės skriaudėjui atidėjimo klausimas stengiantis vienais ar kitais būdais jį pateisinti apeliuojant, pavyzdžiui, į tai, kad jis jaunas ir panašius dalykus.

Parengė peticiją

Visuomenė taip pat neliko šio įvykio nuošalyje, iškart po to, kai žiniasklaidoje paskelbta žinia apie tai, koks nuosprendis išgirstas, žmonės parengė peticiją.

Piliečiai neslėpė tokios bylos baigties nesitikėję. „Norisi teisybės, situacija baisi, turi atsakyti už savo elgesį!“ – piktinosi jie.

Pasak jų, Aukščiausiasis Teismas turėtų tirti kiek buvo sumokėta teisėjai už tokį sprendimą, o tada skirti atitinkamą bausmę nepilnametę jurbarkietę sužalojusiam ir išžaginti mėginusiam vaikinui. „Tikiu, kad teisingumas bus! Tikiu, kad teisėja bus nušalinta nuo pareigų, o skriaudėjas keliaus už grotų!“ – vylėsi peticiją komentavusi Jolanta.

„Už blogį reikia atsakyti, o ne išsisukti. Paprastas žmogelis būtų nuteistas tikrai ne tokia bausme, o čia – pajuoka iš paprastų žmonių. Gėda! Teisėsauga, atsibuskit! – plūdosi vieni.

„Nenormalu! Argi Lietuvoje ir vėl moteris niekins vyrai ir išsisuks tik dėl to, kad yra turtingi ir viskas jiems po ranka! Taip negalima! Tegul supranta, ką padarė, o ir toliau taip elgsis!“ – apmaudo neslepia kiti, pabrėždami aštuoniolikmečio tėvų esamą padėtį, kurie, kaip teigta, Jurbarko rajone yra įtakingi žmonės. 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

Koks vargšelis

Pagal nuotrauką išeitų,kad mamytė tą kūdikėlį šaukšteliu maitina.

@

Prisiminkit Venskienės tragediją.....

Ats i logika.Numeris

Atmink yra zodis analize,nusikaltimus analizuoja,bet jei logikos neturi tai ir nesuprasi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS