Kaišiadorių rajone per avariją nepilnametį pražudęs girtas vairuotojas kalės 5 metus | kl.lt

KAIŠIADORIŲ RAJONE PER AVARIJĄ NEPILNAMETĮ PRAŽUDĘS GIRTAS VAIRUOTOJAS KALĖS 5 METUS

  • 1

Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmai per avariją nepilnametį automobilio keleivį pražudžiusį girtą vairuotoją nuteisė kalėti penkerius metus, penktadienį pranešė teismas.

Teismas nusprendė, kad A. M. laisvės atėmimo bausmę turi atlikti pataisos namuose. Taip pat jam uždrausta trejus metus vairuoti transporto priemones.

A. M. kaltintas, kad 2015 metais Mūro Strėvininkų kaimo ribose vairavo transporto priemonę būdamas neblaivus, jo kraujyje aptikta 2,52 promilės alkoholio koncentracija.

Bylos duomenimis, A. M. nepasirinko saugaus greičio ir kelio vingyje nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir vertėsi, dėl to mirtinai sužalojo septyniolikmetį automobilio keleivį E. G. bei trims keleiviams padarė nesunkių sveikatos sutrikdymų.

Dėl šio eismo įvykio baudžiamoji byla teisme nagrinėta jau antrą kartą. Pirmą kartą prokurorui bylą perdavus teismui, kaltinimai pateikti transporto priemonės keleiviui, jis kaltintas, kad lemtingo posūkio metu užtraukė automobilio rankinį stabdį.

Tačiau tą kartą bylą išnagrinėjęs teismas automobilio keleivį išteisino, neįrodžius jo kaltės. Šį sprendimą paliko galioti ir aukštesnės instancijos teismas. Išteisinus automobilio keleivį, nusikalstamą veiką padaręs asmuo liko nenustatytas, dėl to teismas po nuosprendžio įsiteisėjimo bylą perdavė prokurorui, kad šis nustatytų eismo įvykį sukėlusį asmenį.

Antrą kartą bylą perdavus teismui, kaltinimai pateikti automobilio vairuotojui. Nagrinėjant bylą teisme A. M. kaltės nepripažino.

Jis pripažino, kad įvykio dieną neblaivus vairavo transporto priemonę, už ką jau buvo baustas administracine tvarka. Tačiau A. M. tvirtino, kad neprisimena įvykio aplinkybių, nes buvo girtas.

„Transporto priemonės vairavimas būnant stipriai apsvaigus nuo alkoholio rodo asmens itin didelį neatsargumą ir abejingumą ne tik įstatymų reikalavimams, bet ir kitiems eismo dalyviams. Juk būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir sėsdamas už automobilio vairo asmuo suvokia, kad dėl alkoholio vartojimo jo dėmesys ir orientacija susilpnėjusi ir tai padidina eismo įvykio kilimo ir žalos padarymo tikimybę“, – teismo išplatintame pranešime cituojama nutartis.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tomas

Ne 5 m. kalėti o 15 metų Sunkiųjų Darbų kalėjimo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS