Kazlų Rūdos gyventojas už namo apiplėšimą keliaus į kalėjimą | kl.lt

KAZLŲ RŪDOS GYVENTOJAS UŽ NAMO APIPLĖŠIMĄ KELIAUS Į KALĖJIMĄ

  • 1

Kauno apylinkės teismo nuosprendžiu 25-erių metų E. K. pripažintas kaltu dėl plėšimo iš gyvenamojo namo Kaune ir nuteistas ketverių metų laisvės atėmimo bausme, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

Baudžiamosios bylos duomenimis, 2022 metų spalį, nakties metu, niekur nedirbantis E. K. išdaužė gyvenamojo namo Kaune durų stiklą ir įsibrovė į vidų. Vyras sužalojo namo šeimininką, grasino jam ir kartu namuose buvusiai jo draugei bei neteisėtai pasisavino kauniečiui priklausiusius 20 tūkst. eurų.

Anksčiau už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą bei sukčiavimą teistas asmuo apklausų metu dėl padaryto nusikaltimo pareigūnams neprisipažino. Tiek jis, tiek automobiliu kartu važiavusi ir ten jo laukusi draugė teisinosi, kad naktį šiaip sau važinėjosi miesto gatvėmis.

Visgi teisėsaugos pareigūnų surinkti ir teisiamojo proceso metu ištirti įrodymai patvirtino E. K. kaltę. Abu nukentėjusieji atpažino kaltinamąjį, miesto vaizdo kamerų įrašai užfiksavo jo automobilio judėjimą įvykio vietos prieigose iš karto prieš ir po nusikalstamos veikos padarymo. Taip pat nustatytas kaltinamojo mobilaus telefono prisijungimas prie mobiliojo ryšio operatorių bazinės stoties, aptarnaujančios įvykio vietos teritoriją.

Apylinkės teismas, paskelbdamas apkaltinamąjį nuosprendį, iš dalies patenkino nukentėjusiųjų pareikštą civilinį ieškinį. Nukentėjusiajam priteista 23,3 tūkst. eurų turtinės ir 1,5 tūkst. eurų neturtinės žalos. Nukentėjusiąja pripažintai šeimininko draugei – 500 eurų neturtinės žalos.

Kauno apylinkės teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

uz plesima , banditizma , prasinant aukoms

gyvybes atemimu -nuzudymu , reikejo ypirdolint tam bandiugai ir jo kurv....ai solidariai po minimum 10 metu griezto rezimo kalejimo [ bent jau tauta kazkoky laiko tarpa pailsetu ] dabar gavo 4 metus , po metu su apykojem vaikscios laisvej tyliai banditaus ir narkotikus platins o po dvieju iseis visiskai is kalejimo irviskas prsides is naujo tik dbar jau atsargiau ir aukas liudininkais nepaliks --zudys...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS