Ko nežino tėvai: vaikai stovyklose susiduria su išnaudojimu | kl.lt

KO NEŽINO TĖVAI: VAIKAI STOVYKLOSE SUSIDURIA SU IŠNAUDOJIMU

  • 4

Dienos stovyklos „Magelanai“ nariai – patenkinti, jie intensyviai leidžia laiką, važinėja po įvairius miestus. Tokios stovyklos kaina – virš 200 Eur. savaitei. Už kiek mažiau vaikus gali užimti dienos centrai, kuriuose daug žaidimų, judesio ir nuotykių. Kur išleisti vaiką – pasirinkimas didelis, tačiau vaiko teisių gynėjai sako, kad stovyklose įvyksta ir traumuojančių patirčių, o dalis tėvų apie tai net nesusimąsto. Daugiau apie tai – LNK reportaže.

„Tikrai tai, ką matome ir iš vaikų patirčių ir iš vėlesnių liudijimų, kad tam tikra dalis smurtinių nusikaltimų, tam tikra dalis seksualinių nusikaltimų įvyko būtent vasaros metu, vasaros stovyklose arba būreliuose“, – žiaurią tiesą atskleidė Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Ilma Skuodienė.

I. Skuodienė neįvardina nė vienos stovyklos konkrečiai, nei nukentėjusių vaikų skaičiaus, tačiau įvardina naują žingsnį kovoje su galimu vaikų išnaudojimu.

„Būtina atlikti tam tikrą patikrinimą, išsiimti pažymas iš ryšių ir informatikos departamento, kad žmonės, kurie yra šalia vaikų nėra įvykdę tam tikro pobūdžio nusikaltimų“, – teigia I. Skuodienė

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Stovyklose galės dirbti tik žmonės, neturintys kriminalinės praeities.

Patikrinimai dalyje stovyklų prasidės jau po kelių savaičių. Organizatoriai turės pateikti minėtas pažymas. Inspektavimai bus atliekami neinformavus iš anksto.

Pažymas taip pat turės pateikti individualiai dirbantys ir savanoriai, o informacijos apie teistumą iš organizatorių gali reikalauti ir tėvai.

Tam tikra dalis seksualinių nusikaltimų įvyko būtent vasaros metu, vasaros stovyklose arba būreliuose.

Organizatoriams pažymų nepateikus, bus stabdoma veikla arba taikoma administracinė atsakomybė.

Sostinės vaikų ir jaunimo centro direktorė Vilma Smaliukienė pritaria naujam įstatymui apie pažymų pateikimą, teigia, kad tėvams tokiu atveju būtų daug saugiau.

Pranešama, jog inspektavimų metu bus tikrinamos ne tik stovyklos, bet ir jaunų asmenų darbas, sąlygos ir tai, ar jie neįdarbinti nelegaliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Gumos tampymas

Na ir kas iš tų pažymų? Tokie, kurie jau pagauti, žinoma jų negaus. Bet gaus jas be vargo tie pedofilai, kurie laikosi šešėlyje ir visaip užsimaskavę, visuomenėje ir seime „padorūs“.

Anonimas

Kai daugelyje stovyklų prilinde pedofilų is lgbt gaujos tai nieko keisto....

siandien stovykluose vadovauja iskrypeliai gaila vaiku

kiekvienais metais spaudoje mirga straipsniu apie stovykluose vykstancius negerus labai negerus dalykus nuo kuriu nukencia vaikai o tevai visvien ir uz bet kokius pinigus juos ten isgruda ar kas girdejot jog butu nubaustas koks stovyklos vadovas uz tokius nusikaltimus vaiku atzvilgiu ne nebuvo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS