Korupciniais nusikaltimais įtariami advokatas ir nekilnojamojo turto brokeris | kl.lt

KORUPCINIAIS NUSIKALTIMAIS ĮTARIAMI ADVOKATAS IR NEKILNOJAMOJO TURTO BROKERIS

  • 1

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdyba atlieka ikiteisminį tyrimą dėl advokato ir nekilnojamojo turto brokerio galimai padarytų korupcinio pobūdžio nusikaltimų.

Visagine veikiančiam advokatui pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo, o nekilnojamojo turto brokeriui pareikšti įtarimai dėl papirkimo ir padėjimo piktnaudžiauti, nurodoma STT pranešime.

Įtariama, kad advokatas, būdamas teismo paskirtu skolininkų kuratoriumi, siekdamas asmeninės naudos sau ir brokeriui, organizuodavo skolininkų turto pardavimą taip, kad pirkėjai turtą faktiškai įsigydavo už didesnę nei dokumentuose nurodyta sumą. Kaip įtariama, iš pirkėjų gautą likusią neapskaitytą pinigų dalį advokatas su brokeriu pasidalindavo.

Už palankių sąlygų sudarymą turtui įsigyti advokatas galimai susitarė su brokeriu iš jo priimti ir priėmė 3 000 eurų kyšį. Įtariama, kad faktiniams turto savininkams padaryta ne mažesnė kaip 11 tūkst. eurų dydžio žala.

Abiem įtariamiesiems skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir nebendrauti su nustatytais asmenimis.

Šį ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Vagis ir yra vagis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS