Kriminalistai demaskavo juos ir draudimo bendrovę apgauti planavusį vyrą: teismo jis laukia už grotų | kl.lt

KRIMINALISTAI DEMASKAVO JUOS IR DRAUDIMO BENDROVĘ APGAUTI PLANAVUSĮ VYRĄ: TEISMO JIS LAUKIA UŽ GROTŲ

  • 1

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai dėl melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą ir sukčiavimo yra pateikti šiuo metu jau laisvės atėmimo bausmę atliekančiam vyrui, trečiadienį pranešė Šiaulių apskrities policija.

Pasak policijos, 2018 metų lapkritį buvo gautas pranešimas, kad automagistralės Klaipėda-Kaunas šalikelėje automobilį kuriam laikui palikęs vyras pasigedo jame ir savininko vadovaujamai bendrovei priklausančių daiktų.

Apie nusikaltimą pranešęs vyras teigė, kad automobilį privalėjo palikti, nes jame baigėsi degalai, tad kelis kilometrus iki artimiausios degalinės jam teko grįžti pėsčiomis.

Grįžęs prie automobilio vyras teigė pastebėjęs sugadintą keleivio pusės durelių spyną, o automobilyje neradęs nešiojamo kompiuterio, fotoaparato, papildomo objektyvo ir dviejų dėžių su reklamai skirtais 350 marškinėlių.

Draudimo bendrovė vyrui išmokėjo 3 tūkst. eurų už pavogtą įrangą, šie pinigai netrukus buvo pervesti į kitą įmonės sąskaitą, o vėliau – į vyro nepilnametės dukros sąskaitą.

Pareigūnai tuomet pradėjo tyrimą dėl vagystės, tačiau įtarimų kėlė tai, kad kritinį degalų kiekį bake vyras tikrai privalėjo pastebėti, tačiau pravažiavo pro degalinę ir sustojęs už kelių kilometrų pėsčiomis grįžo į ją.

Šilutėje gyvenantis vyras netrukus kreipėsi į draudimo bendrovę, kuriai nurodė patyręs daugiau 13,5 tūkst. eurų žalą ir pateikė suklastotus dokumentus apie automobilyje buvusių daiktų įsigijimą.

Draudimo bendrovė vyrui išmokėjo 3 tūkst. eurų už pavogtą įrangą, šie pinigai netrukus buvo pervesti į kitą įmonės sąskaitą, o vėliau – į vyro nepilnametės dukros sąskaitą.

Likusios išmokos dalies vyras negavo, nes įvykis neatitiko draudimo sutarties sąlygų.

Paaiškėjus visoms įvykio aplinkybėms 2019-ųjų pabaigoje policija nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl vagystės ir pradėjo tyrimą dėl melagingo pranešimo ir sukčiavimo, turint tikslą apgaule įgyti didelės vertės turtą.

Baigus šį tyrimą, byla perduota teismui. Kaltinamasis šiuo metu jau atlieka Tauragės apylinkės teismo jam skirtą laisvės atėmimo bausmę už apgaulingą apskaitos tvarkymą, dokumentų klastojimą ir pasikėsinimą sukčiauti stambiu mastu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Išeisiu iš darbo nusibodo

Atlyginimus pirmiausia mokekite padorius, o ne padekos rastais ir medaliukais dalinkites (kas is ju? I stalciu numetei ir pamirsai). Kodel toks didelis laisvu darbo vietu skaicius? Nes valdzia, tik ziuri saves, o paprasti darbuotojai bei ju prasymai NUSISPJAUTI!!! Aisku, tie kas artimiau pazysta-praslysta. Kol sistemoj bus sena betvarke, tol betvarke savaime ir nepradings ir bus kruva laisvu etatu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS