Kriminalistai išaiškino pinigų plovimu įtariamą tarptautinę grupuotę | kl.lt

KRIMINALISTAI IŠAIŠKINO PINIGŲ PLOVIMU ĮTARIAMĄ TARPTAUTINĘ GRUPUOTĘ

  • 0

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai išaiškino tarptautinę organizuotą grupuotę, įtariamą pinigų plovimu ir sukčiavimu.

Kaip pranešė Kriminalinės policijos biuras, kriminalistai sulaikė 34 metų Rusijos pilietį, kuris kartu su kitais šios šalies piliečiais bei nenustatytais asmenimis – bendrininkais šių metų rugpjūtį apgaulės būdu įgijo didelės vertės svetimą turtą – beveik 90 tūkst. eurų, priklausančių Italijoje registruotam juridiniam vienetui.

Minėti organizuotos grupės nariai nusikalstamu būdu gautas pinigines lėšas siekė nuslėpti ir vėliau įteisinti – skubiai atliko su jomis finansinę operaciją: nusikalstamu būdu įgytus pinigus pervedė į banko sąskaitą Lietuvoje, neįtardami, kad šią sąskaitą jau kontroliuoja policija.

Organizuotos grupės nariai tikėjosi gauti lėšas grynaisiais pinigais ir taip nuslėpti tikrąją pinigų kilmę ir save kaip tikruosius pinigų gavėjus.

Policijos slaptosios operacijos metu vienas iš minėtos organizuotos grupės narių buvo sulaikytas Vilniuje. Dėl kitų organizuotos grupės narių bus kreipiamasi į Rusijos teisėsaugos institucijas teisinės pagalbos prašymu dėl jų patraukimo baudžiamojon atsakomybėn ir galimos ekstradicijos ar baudžiamojo persekiojimo perėmimo.

Dėl minėto nusikaltimo Lietuvos kriminalinės policijos biure pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo ir nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo.

Policija atkreipia dėmesį, kad pastaruoju metu Europoje stebimi įvairūs pinigų užvaldymo mechanizmai, kai iš Europoje sąžiningai registruotų asmenų sąskaitų dingsta pinigai, vėliau, maskuojant pinigų kilmę, bandoma juos įvairiais būdais legalizuoti ir užvaldyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS