Krovininį automobilį vairavęs lenkas Kalvarijos pasieniečiams ištiesė klastotę | kl.lt

KROVININĮ AUTOMOBILĮ VAIRAVĘS LENKAS KALVARIJOS PASIENIEČIAMS IŠTIESĖ KLASTOTĘ

  • 0

Pasienyje su Lenkija VSAT pareigūnams įkliuvo klastotę pateikęs lenkas. Po apklausos pilietis uždarytas į areštinę.

Sekmadienį Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinti sustabdė krovininį automobilį „Scania“ su puspriekabe „Schmitz“ lenkiškais numeriais. Ši transporto priemonė tik ką buvo įvažiavusi į Lietuvą iš Lenkijos..

Vairuotojas, 41-erių Lenkijos pilietis, VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus automobilio registracijos dokumentus, tačiau užsieniečio turėtas lenkiškas vairuotojo pažymėjimas iškart sukėlė įtarimų. Pirminiais duomenimis, tai – visiška klastotė. Pasieniečiai taip pat nustatė, kad lenkui yra taikomi apribojimai vairuoti transporto priemones.

Dėl dokumento suklastojimo ir disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Po apklausos vyrą VSAT pareigūnai uždarė į areštinę. Automobilis „Scania“ su puspriekabe perduotas lenko įgaliotam asmeniui, turėjusiam tvarkingus dokumentus bei teisę vairuoti.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS