LAT nenagrinės nuteisto buvusio advokato ir kalinčio donorystės centro vadovo skundų | kl.lt

LAT NENAGRINĖS NUTEISTO BUVUSIO ADVOKATO IR KALINČIO DONORYSTĖS CENTRO VADOVO SKUNDŲ

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) atsisakė priimti korupcijos byloje nuteistų – buvusio advokato Egidijaus Blažio gynėjo ir advokatą papirkusio asmens, buvusio Kraujo donorystės centro vadovo Artūro Jono Venslausko kasacinius skundus.

LAT atsisakius priimti skundus, procesas šioje byloje baigtas, lieka galioti paskelbtas apkaltinamasis nuosprendis šioje korupcijos byloje, ketvirtadienį paskelbė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir prokuratūra.

A. J. Venslauskas nuteistas už kyšio davimą, jam skirta vienų metų reali laisvės atėmimo bausmė, kurią nuteistasis šiuo metu atlieka įkalinimo įstaigoje, ketvirtadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir prokuratūra.

Bylos duomenimis, A. J. Venslauskas buvo nuteistas keliose bylose, jis norėjo, kad būtų skirta subendrinta mažesnė nei ketverių metų laisvės atėmimo bausmė, bausmės vykdymą atidedant kuo trumpesniam terminui.

Remiantis byla, dirbdamas advokatu E. Blažys 2016 metų gruodį parašė ir nusiuntė A. J. Venslauskui elektroninį laišką, kuriame nurodė – „Jei nieko nedarysi, tai prokuroras paprašys teismo subendrinti bausmes pagal du nuosprendžius ir pasiųs tave į rūsį. Reikia judėti...“

2016 metų gruodžio 30 dieną per susitikimą su advokatu E. Blažiu A. J. Venslauskas prie prekybos centro padavė jam sutartą kyšį – 1,5 tūkst. eurų.

Pasak STT ir prokuratūros, LAT nutartyse pažymėta, jog nesutikimas su teismų padarytomis išvadomis dėl bylos faktinių aplinkybių nustatymo ir joje surinktų įrodymų vertinimo nėra kasacinio apskundimo pagrindas.

Pernai spalį Panevėžio apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs bylą, paliko galioti pirmosios instancijos – Kauno apylinkės teismo nuosprendį.

Juo Kauno mieste dirbęs buvęs advokatas E. Blažys buvo pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu. Jam paskirta beveik 24,5 tūkst. eurų bauda, trejiems metams atimta teisė dirbti ar eiti advokato pareigas bei valstybės naudai konfiskuota 1,5 tūkst. eurų suma.

Buvęs advokatas buvo teisiamas už skirtingu laikotarpiu bei skirtingomis aplinkybėmis vykdytą prekybą poveikiu.

STT pareigūnai nustatė, kad advokatas, pasinaudodamas savo įgaliojimais, pažintimis ir kita įtaka, už gautus kyšius žadėdavo paveikti teismo ar kitų teisėsaugos institucijų neįvardintus darbuotojus, kad šie priimtų palankius sprendimus suinteresuotiems asmenims baudžiamosiose ir administracinėje bylose.

Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atliko STT Kauno valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo ir jį kontroliavo bei kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Aukokite aukokite, nes jūsų kepenys gali tikti ...

Būtinai klausykit viešos propagandos. Val.nskienė nori jauniau atrodyti, nusipirko jaunos merginos kiaušidės ir įsidėjo sau. Nesvarbu, kad ta mergina gyva ir šitas jos organų perdėjimas V.linskienei jai kainuos negalėjimo turėti vaikų. Bet kokia bus "graži" .alinskienė...eikit, nusipirkit bilietus į jos koncertą. Ji Nidoj gyvent nori. O ten brangu. Todėl aukokit ką galit. Kas akių ragenos, kas limfą. Yra kas sumoka. Dalinkitės. Nebūkit gi gobšūs

Antanas

Tam, kad pasiskūstum aukščiausiajam, turi baigti specialius mokslus. LAT nagrinėja tik vištų vagių ir p... ...rastų bylas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS