Lytinę aistrą su 14-mete tenkinę vyrai – teisme | kl.lt

LYTINĘ AISTRĄ SU 14-METE TENKINĘ VYRAI – TEISME

  • 0

Teismą pasiekė dviejų vyrų, kurie lytiškai santykiavo su nepilnamete mergina byla. 

Telšių apskrities pareigūnai, atlikę ikiteisminio tyrimo veiksmus, teismui perdavė dvi baudžiamąsias bylas, kuriose 20-ies metų Šilalės rajono gyventojas ir 25-erių Kelmės rajono gyventojas kaltinami lytiškai santykiavę su ta pačia nepilname mergina.

Nustatyta, kad 25-erių metų vyras 2015 m. balandžio-rugsėjo mėn. ir 2016-ųjų m. rugpjūčio mėn. lytiškai santykiavo su tuo metu vos 14-likos metų mergina. Su ta pačia nepilnamete, 2016-ųjų gegužės-liepos mėn., lytiškai santykiavo ir 20-metis. Nors nepilnametė neprieštaravo lytiniams santykiams su pilnamečiais vyrais, abu jie neneigė padarę baudžiamojo įstatymo numatytą veiką ir gailėjosi dėl savo veiksmų. 

Abiem vyrams gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimo bausmė iki penkerių metų.

Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad tik 16-likos metų sulaukę asmenys gali savarankiškai priimti sprendimą lytiškai santykiauti. Todėl, lytiniai santykiai su jaunesniu nei 16-likos metų asmeniu pažeidžia nepilnamečio seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą, net jei nepilnametis (-ė) dėl to neprieštarauja. Siekiant išvengti teisėsaugos dėmesio, pareigūnai ragina atsakingai elgtis renkantis lytinių santykių partnerį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS