Sulaikyta sukčių grupuotė: pareigūnai atskleidė įžūliai klientus apgaudinėjusias įmones | kl.lt

SULAIKYTA SUKČIŲ GRUPUOTĖ: PAREIGŪNAI ATSKLEIDĖ ĮŽŪLIAI KLIENTUS APGAUDINĖJUSIAS ĮMONES

  • 3

Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorai kartu su Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais šią savaitę per bendrą operaciją sulaikė 10-ies asmenų grupę, įtariamą visoje Lietuvoje nuolat vykdžius sukčiavimus.

Kaip penktadienį pranešė prokuratūra, tyrimo duomenimis, Marijampolės ir Vilkaviškio gyventojai, viešojoje erdvėje skelbėsi apie bendrovių „Euro sprendimai“, „Sėkmingas prekybininkas“, „Autentika“ tariamai atliekamus statybos ir remonto darbus, nestandartinių baldų ir durų gamybą bei pristatymą, kietojo kuro pardavimus.

Turimais duomenimis, paslaugomis ar prekėmis susidomėję klientai būdavo apgaunami – jiems buvo sudaromas įvaizdis apie sėkmingai veikiančias bendroves, informuojama apie tariamai teikiamas paslaugas arba vykdomą prekybą, žinant, kad darbai nebus atlikti, prekės pirkėjams nebus pristatytos.

Įtariamieji taip pat galimai sukčiavo pirkdami automobilius išsimokėtinai, prisidengdami minėtų įmonių vardais.

Pareigūnų surinktais duomenimis, internetinėse automobilių skelbimų svetainėse būdavo ieškoma tinkamų automobilių, pardavėjams siunčiami pasiūlymai parduoti juos išsimokėtinai.

Įtariamieji prisistatydavo sėkmingai veikiančių bendrovių darbuotojais, nurodydami, kad jų veiklai skubiai reikalingi automobiliai, bet dėl vėluojančių klientų apmokėjimų jie negali iš karto sumokėti visos sumos ir prašoma transporto priemones parduoti išsimokėtinai. Taip įgyti svetimi automobiliai dažniausiai tą pačią dieną, už ženkliai mažesnę kainą būdavo parduodami tretiesiems asmenims.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroro prašymu, teismas keturiems įtariamiesiems skyrė suėmimą 2–3 mėnesių laikotarpiui, likusiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

GALERIJA

  • Sulaikyta sukčių grupuotė: pareigūnai atskleidė įžūliai klientus apgaudinėjusias įmones
  • Sulaikyta sukčių grupuotė: pareigūnai atskleidė įžūliai klientus apgaudinėjusias įmones
  • Sulaikyta sukčių grupuotė: pareigūnai atskleidė įžūliai klientus apgaudinėjusias įmones
E. Ovčarenko / BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Si grupuote apgavo labai daug zmoniu. O kur dar kitos firmos, kaip GRAMADA, EUROSPRENDIMAI ir dar keliolika ju ,, firmeliu.,,. manau kad pats laikas sujungti per visa Lietuva isbarstytas baudziamasiais bylas kad teisesauga pagaliau pamatytu visa ju ,, veiklos,, masta. O jau teismas , tikimes, paskirs bausmes pagal nuopelnus

Raimondas

Tai grynai gobšios Mariėmpolės nusikaltimas

Nezurnalistas

Labai idomi buitines technikos remonto imone SALVATA. SALVATA

SUSIJUSIOS NAUJIENOS