Mažametį į šulinį įmetusiai motinai gręsia kalėjimas iki gyvos galvos | kl.lt

MAŽAMETĮ Į ŠULINĮ ĮMETUSIAI MOTINAI GRĘSIA KALĖJIMAS IKI GYVOS GALVOS

  • 2

Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė bylą, kurioje 20-metė Šakių rajono gyventoja kaltinama pasikėsinimu nužudyti savo mažametį sūnų įmetant jį į šulinį.

Šių metų vasario 10 d. rytą kaltinamoji įmetė savo vaiką į kieme esantį daugiau nei penkių metrų gylio šulinį. Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad tuo metu šulinys buvo beveik pilnas, o vandens temperatūra tesiekė 4 laipsnius.

„Tokiu būdu kaltinamoji sukėlė realų pavojų savo sūnaus gyvybei. Išsigandusi to, ką padarė, tuoj pat nubėgo pas šalia gyvenantį kaimyną, kuris atbėgęs ištraukė berniuką iš šulinio ir jį atgaivino“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Motina pati iškvietė ir greitąją pagalbą, kuri nedelsiant išsivežė ją su sūnumi į ligoninę.

Remiantis teismo psichologijos ekspertizės išvadomis, kaltinamoji įvykio metu jautė didelę emocinę įtampą, tačiau, specialistų tvirtinimu, galėjo suprasti savo veiksmų esmę ir juos valdyti.

Teismo nutartimi moteriai buvo paskirta kardomoji priemonė – namų areštas trims mėnesiams bei įsipareigojimas gyventi atskirai nuo sūnaus. Terminas pratęstas iki šių metų lapkričio 12 dienos.

Kaltinamoji prisipažįsta padariusi šį nusikaltimą ir labai gailisi. Už pasikėsinimą nužudyto savo vaiką jai gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos. Bausmė gali būti švelninama įstatymo numatyta.

Šis įstatymas numato, kad teismas, atsižvelgęs į visas bylos aplinkybes, už kiekvieną nusikalstamą veiką gali paskirti švelnesnę, negu įstatymo numatyta, bausmę, jeigu nusikalstamą veiką padaręs asmuo pats savo noru atvyko ar pranešė apie šią veiką, prisipažino ją padaręs ir nuoširdžiai gailisi, ir (ar) padėjo ikiteisminiam tyrimui bei teismui išaiškinti nusikalstamą veiką, ir visiškai ar iš dalies atlygino arba pašalino padarytą turtinę žalą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

gręsia?????????????

gręsia?????????????

Vida

Žodį GRESIA rašome be nosinės. Bent žurnalistai nedarytų klaidų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS