Melagingai apie išžaginimą pranešusiai merginai gresia 2 tūkst. eurų bauda | kl.lt

MELAGINGAI APIE IŠŽAGINIMĄ PRANEŠUSIAI MERGINAI GRESIA 2 TŪKST. EURŲ BAUDA

  • 3

Melagingai apie išžaginimą pranešusiai Šiaulių apskrities gyventojai gresia 2 tūkst. eurų bauda, trečiadienį pranešė prokuratūra.

Ikiteisminis tyrimas dėl įtariamo išžaginimo Šiaulių apskrities policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdyboje pradėtas šių metų liepą, kai į pareigūnus kreipėsi pati nukentėjusioji.

Ji pranešė, kad Šiauliuose ją išžagino nepažįstamas vyras, tačiau tyrimo metu buvo nustatyta, kad mergina pareigūnams pamelavo.

„Nors mergina buvo pareigūnų įspėta dėl atsakomybės už melagingą įskundimą ar pranešimą apie nebūtą nusikaltimą, ji vis tiek sukūrė netikrą istoriją, kuri dabar ją verčia gailėtis ir gėdytis tokio savo netinkamo poelgio. Paaiškėjo, jog iš tiesų lytiniai santykiai tą vakarą su pažįstamu vaikinu įvyko laisva valia ir su merginos sutikimu“, – teigia prokuratūra.

Šiaulių apygardos prokuratūra kreipėsi į teismą su pareiškimu užbaigti procesą baudžiamuoju įsakymu, merginą pripažinti kalta ir jai skirti 2 tūkst. eurų baudą.

Anot prokuratūros, savo kaltę ikiteisminio tyrimo metu mergina pripažino ir gailėjosi.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Tokiom lervom turėtu būti taikoma tokia pat bausmė kaip ir tam kurį melagingai apkaltino... Pasedėdu kokius 5 metukus žinotų kaip kitiems gyvenimus gadinti...

Kas cia per salis ir tokie istatymai?

Turetu gauti tiek, kiek nekaltas jaunuolis turetu nekaltai atsedeti, o ne juokingas baudeles, gal tada pasibaigtu tu geguciu melagingi pranesimai.

Anonimas

Per maža bauda. Turėtų būti 100000.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS