Merginas žaginęs ir prievartavęs vyras kalės 12 metų | kl.lt

MERGINAS ŽAGINĘS IR PRIEVARTAVĘS VYRAS KALĖS 12 METŲ

  • 1

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį pripažino, kad Vladas Gustys žagino ir seksualiai prievartavo kelias mažametes ir nepilnametes merginas, tačiau nelenkė ir nepratino jų vartoti narkotinių medžiagų.

Dėl pastarojo kaltinimo vyras apeliacinės instancijos teisme išteisintas, todėl vietoj anksčiau skirtos subendrintos 14 metų laisvės atėmimo bausmės jis nuteistas 12 metų kalėjimo, pranešė teismas.

Sprendimą dėl išteisinimo Apeliacinis teismas priėmė nustatęs, kad byloje nėra jokių objektyvių, neginčytinų įrodymų, jog V.Gustys nepilnametėms siūlė ir davė rūkyti kanapių. Praėjus daugiau kaip dvejiem metams po neva narkotinių medžiagų rūkymo jo bute Naujojoje Akmenėje rasta augalinės kilmės medžiaga, kurią ištyrus paaiškėjo, kad tai buvo pluoštinės kanapės, jos nėra draudžiamos.

„Byloje nesant kitų įrodymų, vien nukentėjusiųjų parodymai nėra pakankamas pagrindas priimti apkaltinamąjį nuosprendį, o apkaltinamasis nuosprendis negali būti grindžiamas prielaidomis“, – pareiškė teismas.

Jis taip pat sumažino neturtinės žalos atlyginimą dviem merginoms – nuo 5792 eurų iki 3000 eurų kiekvienai.

Kita nuosprendžio, kuriuo V.Gustys Šiaulių apygardos teismo 2014 metų vasario 4 dieną nuteistas už gabenimą verstis prostitucija, keturių merginų išžaginimą, seksualinį prievartavimą, neteisėtą laisvės atėmimą, siekimą paveikti nukentėjusiąją, kad ikiteisminio tyrimo metu duotų melagingus parodymus, dalis palikta nepakeista.

Dvi mergaitės nusikaltimo metu buvo mažametės, vieną auką vyras laikė neteisėtai atėmęs laisvę daugiau kaip dvi paras. Nusikaltimus jis darė 2004, 2008-2009, 2012 metais Naujojoje Akmenėje, kur gyveno. 2004 metais jis automobiliu merginą gabeno į Ispaniją verstis prostitucija. Vėliau jo aukomis tapo kelios nepilnametės ar net mažametės merginos, kurias jis seksualiai prievartavo arba žagino.

Apeliacinį skundą pateikęs V.Gustys prašė panaikinti nuosprendį, iš naujo atlikti įrodymų tyrimą, apklausti liudytojus ir ekspertus.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.   

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ech Gusty

Nepasisekė tau, kad gimei ne atbėgėlių iš Artimųjų Rytų. O jei taip būtų, panašu, kad didžiausia bausmė tau būtų deportacija iš Lietuvos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS