Migrantų srautas mažėja: praėjusią parą apgręžti penki nelegalai | kl.lt

MIGRANTŲ SRAUTAS MAŽĖJA: PRAĖJUSIĄ PARĄ APGRĘŽTI PENKI NELEGALAI

  • 0

Neteisėtų migrantų, bandančių patekti į Lietuvą iš Baltarusijos, skaičius mažėja ketvirtą parą iš eilės. Lenkijos pasienyje su Baltarusija fiksuojamas tokių atvejų augimas, o Latvijos pareigūnų statistikoje ir toliau yra nuliai. Antradienį Lietuvos pasieniečiai apgręžė iš Baltarusijos neleistinose vietose eiti bandžiusius penkis migrantus.

Pirmadienį neįleista dvylika tokių asmenų, sekmadienį – devyniolika, šeštadienį – 22. Tuo tarpu Lenkijos pasieniečiai fiksuoja išaugusius neįleistųjų srautus. Per savaitgalį skaičius nuo keliolikos apgręžtų migrantų, antradienio ryto duomenimis, šoktelėjo iki daugiau nei pusšimčio – 56. Ir toliau nė vieno bandymo patekti į savo šalį nefiksuoja Latvijos sienos apsauga. Turimais duomenimis, taip yra aštuntą parą iš eilės.

Antradienį tamsiu paros metu ties Druskininkų savivaldybe Baltarusijos pusėje iššauti trys pavieniai šūviai iš automatinio ginklo, dieną – Gožos poligono kryptimi nuaidėjo vienas, manoma, pabūklo šūvis.

Lietuvos VSAT neturi informacijos apie tai, kad šalies teritorijoje galėtų būti asmenų, kuriems taikytinos Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) laikinosios apsaugos priemonės.

Iš viso šiemet pasieniečiai, vidurnakčio iš antradienio į trečiadienį duomenimis, iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neįleido 1346 neteisėtų migrantų. Bandžiusiųjų šiemet iš Baltarusijos neteisėtai įsibrauti į Latviją yra 2599. Neįleistųjų į Lenkiją skaičius viršijo pusketvirto tūkstančio ir dabar yra 3572 (be antradienio paros duomenų). Pernai nuo rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę neįsileisti neteisėtų migrantų, jų į Lietuvą nepateko 8106.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei šalies visuomenės pasitikėjimą pelniusiems Lietuvos pasieniečiams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Sienos kontrolė Lietuvos atsakomybės ruožuose prie ES išorės sienos toliau vykdoma sustiprintu režimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS