Muitininkai po medienos kroviniu iš Baltarusijos aptiko cigarečių kontrabandą | kl.lt

MUITININKAI PO MEDIENOS KROVINIU IŠ BALTARUSIJOS APTIKO CIGAREČIŲ KONTRABANDĄ

  • 1

Muitininkai po medienos kroviniu iš Baltarusijos aptiko kontrabandinių cigarečių kontrabandą, – ketvirtadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Nelegalūs rūkalai slėptuvėje aptikti antradienį Lavoriškių pasienio punkte, patikrinus iš Baltarusijos gabentą lentų krovinį.

Į Lavoriškių kelio postą vilkiku „Scania“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis muitinės pareigūnams deklaravo į Lietuvą vežantis lentas. Vis dėlto muitininkai, puikiai žinodami, kad mediena yra vienas populiariausių krovinių, kuriais maskuojama kontrabanda, nusprendė vilkiką patikrinti mobiliąja rentgeno kontrolės sistema.

Pasak muitininkų, nors medienos krovinys dažnai būna imitacija, o jo viduje būna suformuota slaptavietė, tačiau šiuo atveju patikrinus rentgenu paaiškėjo, kad krovininio automobilio puspriekabės grindyse įrengta slaptavietė – ertmės, kuriose rasta 2,8 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“.

Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 9,5 tūkst. eurų.

Kontrabanda, vilkikas ir jo vairuotojas buvo sulaikyti, Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje dėl cigarečių kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

marinakosel toscka com

Lukasencko contrabanda

SUSIJUSIOS NAUJIENOS