Muitininkai sulaikė 1,4 mln. eurų vertės rūkalų kontrabandą: vežta medžio drožlių plokštėse | kl.lt

MUITININKAI SULAIKĖ 1,4 MLN. EURŲ VERTĖS RŪKALŲ KONTRABANDĄ: VEŽTA MEDŽIO DROŽLIŲ PLOKŠTĖSE

  • 1

Raigardo kelio poste sulaikyta beveik 1,4 mln. eurų verta baltarusiškų cigarečių kontrabanda, pirmadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT).

Anot jos, nelegalų krovinį pareigūnai sulaikė praėjusį ketvirtadienį, patikrinę Baltarusijos piliečio vairuojamą vilkiką „Daf“.

Apie vidurdienį į kelio postą atvykęs baltarusis muitininkams nurodė tranzitu per Lietuvą į Lenkiją vežantis apie 15 tonų šlifuotų medžio drožlių krovinį.

Pasak muitinės kriminalistų, žinodami, kad mediena yra viena dažniausių naudojamų priedangų kontrabandai gabenti, pareigūnai nusprendė patikrinti krovinį. Netrukus plyšiuose tarp plokščių buvo pastebėti cigarečių pakeliiai.

„Paaiškėjo, kad plokštės tėra krovinio imitacija, jose, išpjovus ertmes, įrengtos „klasikinės“ kontrabandos slėptuvės, vadinamieji „karstai“. Dėl sudėtingų krovos darbų kol kas sunku pasakyti tikslų sulaikytos kontrabandos kiekį, tačiau, preliminariais duomenimis, iš viso rasta mažiausiai 400 tūkst. pakelių rūkalų „Minsk“ ir „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis“, – rašoma tarnybos pranešime.

Tokio krovinio vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia 1 mln. 388 tūkst. eurų.

Dėl kontrabandos MKT pradėjo ikiteisminį tyrimą, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Vilkiko vairuotojui skirtos kardomosios priemonės – dokumentų paėmimas, piniginis užstatas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Batkos biznis

Masina konfiskuoti, bulbasa per 24 h perduoti "Saviskiams", i Lietuva jo daugiau niekada neileisti. Kontrabanda sudeginti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS