Muitininkai sulaikė į Rusiją siųstą naftos ir dujų pramonės įrangą | kl.lt

MUITININKAI SULAIKĖ Į RUSIJĄ SIŲSTĄ NAFTOS IR DUJŲ PRAMONĖS ĮRANGĄ

  • 1

Muitininkai penktadienį sulaikė eksploatuoti paruoštą naftos ir dujų pramonės įrangą, siųstą į Rusiją.

Kaip pranešė Muitinės departamentas, siunta sulaikyta, kadangi prekės yra dvejopos paskirties, ir tokiam eksportui turi būti pateikta eksporto licencija.

Be to eksportuojant iš Europos Sąjungos naftos ir dujų pramonėje naudojamus mechanizmus, eksportui yra taikomos atitinkamos sankcijos.

Pasak Muitinės, taip pat siunta sulaikyta įtariant, jog prekių, kurių deklaruojama vertė yra daugiau nei milijonas eurų, reali vertė yra sumažinta.

Lietuvos muitinės pareigūnų sulaikytoje siuntoje aptikta fontaninė armatūra (vožtuvų-sklendžių  rinkinys, vadinamoji eglutė) – vienas iš svarbiausių mechanizmų naftos ir dujų pramonėje.

Įranga, pasak Muitinės, skirta naftos gręžinių darbams: ja naftos skystis ar gamtinės dujos iš gręžinių iškeliamos į žemės paviršių.

Manoma, kad įranga skirta eksploatuoti naftos ir dujų gręžiniuose Arkties šleife. Muitinės pareigūnai eksporto procedūros vykdytojui surašė prekių sulaikymo protokolą ir pradėjo tyrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kažkoks

briedas. Pagal foto tikrai ne milijono vertės, antra tai ne aukštos technologijos, o paprastos sklendės. Jei būtų nesumontuotos viskas tada tvarkoje, muitininke?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS