Muitininkai sulaikė po agurkais paslėptą 2,3 mln. eurų vertės cigarečių kontrabandą | kl.lt

MUITININKAI SULAIKĖ PO AGURKAIS PASLĖPTĄ 2,3 MLN. EURŲ VERTĖS CIGAREČIŲ KONTRABANDĄ

Muitininkai praėjusią savaitę prie Alytaus sulaikė rusiškus agurkus vežusį vilkiką, kurio viduje aptiko vieną didžiausių šiemet – 2,3 mln. eurų vertės – cigarečių kontrabandą.

Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT) ketvirtadienį nurodo, kad apie kontrabandinį 1122 dėžių nelegalių cigarečių krovinį pranešama baigus neatidėliotinus ikiteisminio tyrimo veiksmus.

Birželio 14-osios vakarą, turėdami informacijos apie galimai vykdomą nelegalią veiklą, MKT Kauno skyriaus pareigūnai su Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais patikrino Rusijos valstybiniais registracijos numeriais pažymėtą krovininį vilkiką „Renault Magnum“.

Kaip paaiškėjo, sunkvežimiu į netoli Alytaus esantį sandėlių ir garažų rajoną buvo atvažiavęs Rusijos pilietis, greta stoviniavo netoliese statybvietėje dirbęs Baltarusijos pilietis. Pirmasis pareigūnams sakė tranzitu per Lietuvą į Rusijos Kaliningrado sritį vežantis 15 tonų agurkų, tačiau ką veikia prie šių sandėlių, tiksliai paaiškinti negalėjo.

Pasak pranešimo, buvo nuspręsta patikrinti vilkiku gabenamą krovinį ir šios puspriekabės patikrinimo metu muitininkai pastebėjo, jog dėžių su agurkais tėra vos trys eilės, dėl maskuotės sukrautos puspriekabės gale. Likusi puspriekabės „Schmitz“ dalis buvo pilna dėžių su baltarusiškomis cigaretėmis.

Iš viso pareigūnai sulaikė 1122 dėžes arba 561 tūkst. pakelių rūkalų „NZ Gold“, „Minsk Super Slims“, „Minsk Super Slims 5“, „Queen Menthol“, „Minsk Capital QS“. Bendra jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 2,3 mln. eurų.

 

 

Muitinės kriminalinė tarnyba nurodo, kad tai yra vienas didžiausių nelegalių cigarečių sulaikymų šiemet Lietuvoje: sausio mėnesį Kaune sulaikyta 1130 dėžių, o kovo mėnesį Raigarde – 2000 dėžių rūkalų kontrabandos.

Buvo sulaikyti ir apklausti trys asmenys – vilkiku važiavę Baltarusijos ir Rusijos piliečiai, taip pat vienas vietos gyventojas, alytiškis.

Įvykio vietoje sulaikyti abu užsieniečiai po apklausos buvo paleisti, vėliau jiems skyrus kardomąsias priemones – 7,5 tūkst. eurų užstatą.

Tęsiant ikiteisminio tyrimo veiksmus taip pat buvo atlikta sandėlio, greta kurio stovėjo vilkikas, teritorijos apžiūra, vykdytos kratos Alytaus mieste. Kaip įtariamasis apklaustas alytiškis sandėlio savininkas, jam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

MKT Kauno skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūra. Pažeidėjams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS