N. Grunskienė: tyrime dėl K. Bartoševičiaus gauta dalis ekspertų išvadų | kl.lt

N. GRUNSKIENĖ: TYRIME DĖL K. BARTOŠEVIČIAUS GAUTA DALIS EKSPERTŲ IŠVADŲ

  • 7

Generalinės prokurorės Nidos Grunskienės teigimu, seksualiniais nusikaltimais prieš nepilnamečiais įtariamo buvusio parlamentaro Kristijono Bartoševičiaus ikiteisminiame tyrime gauta dalis ekspertų išvadų.

Kaip skelbia ELTA, pasak generalinės prokurorės, prie sprendimų priėmimo jau artėjama.

„Kiek žinau, gaunama po truputį ekspertų išvadų. Negaliu atsakyti, ar yra visos jos gautos. Tik, kai bus gautos visos išvados, prokuroras galės priimti galutinį sprendimą“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė N. Grunskienė.

Primename, prokuratūra K. Bartoševičiui vasario 1 dieną pateikė įtarimus dėl galimo nepilnamečio ir mažamečio asmens seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo prieš keturis asmenis, nusikaltimai, kaip įtariama, įvykdyti jam esant Seimo nariu.

Klausiama, kaip prokuratūra užtikrina galimų nukentėjusių apsaugą, N. Grunskienė anksčiau pripažino, jog institucija „stengiasi padaryti viską, kiek nuo jos priklauso“, nors žiniasklaidoje vis dėlto pasirodo tyrimo detalių. „Manęs nedžiugina tie straipsniai, nedžiugina tai, kad aprašoma apie vaikus. Bet mes ne visagaliai, negalime uždrausti ir suvaldyti tos informacijos, kadangi labai platus ratas žino, ir tos informacijos kiekvieną kartą vis daugėja. Tačiau galiu patikinti, kad iš prokuratūros tikrai ta informacija neišeina“, – kalbėjo ji.

Generalinė prokurorė taip pat atkreipė dėmesį, kad iš viso pernai pradėti 343 tyrimai dėl seksualinių nusikaltimų, nuteista beveik 90 proc. asmenų, kurių bylos pasiekė teismą. Vidutiniškai tokių bylų tyrimas užtrunka apie pusmetį.

Sausio 23 dieną K. Bartoševičius žiniasklaidai patvirtino atsisakantis Seimo nario mandato dėl asmeninių priežasčių, tačiau jam paskelbus šią žinią į Seimą su prašymu panaikinti jo teisinę neliečiamybę kreipėsi N. Grunskienė. Vėliau paaiškėjo, kad generalinė prokurorė dar sausio 20 dieną lankėsi pas Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen ir informavo, kad prašys panaikinti seksualinio pobūdžio nusikaltimais prieš vaikus įtariamo Seimo nario neliečiamybę.

Tiek generalinė prokurorė, tiek Seimo pirmininkė tvirtino, kad K. Bartoševičiaus pavardė tame pokalbyje nebuvo įvardyta. Politikas Vyriausiajai rinkimų komisijai prašymą panaikinti jo mandatą elektroniniu būdu pateikė būdamas Čilėje. Opozicijos atstovai, keldami versiją, kad K. Bartoševičius buvo informuotas skubiai trauktis iš Seimo, jog jo pavardė tyrime neiškiltų į viešumą, siekė sudaryti laikinąją tyrimo komisiją aiškinantis, kas K. Bartoševičiui galėjo nutekinti informaciją, tačiau Seimas dukart atmetė tokią iniciatyvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

suklastotu ,,,ekspertu,, isvadu

ar tikru ...gen prokrore...???

Ko jis ne uzdarytas ar cia taip gerai pinigai veikia

Kur teisingumas?

Greiciausiai

Prokurorai ji issuks nes tyluma kaip niekad
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS