Narkotikus platinę sutuoktiniai į nusikaltimus įtraukė ir nepilnametę | kl.lt

NARKOTIKUS PLATINĘ SUTUOKTINIAI Į NUSIKALTIMUS ĮTRAUKĖ IR NEPILNAMETĘ

  • 0

Prieš teismą stos labai dideliu narkotinių medžiagų disponavimu kaltinami alytiškiai sutuoktiniai, į nusikaltimą įtraukę ir nepilnametę šeimos narę, antradienį pranešė prokuratūra.

Kauno apygardos prokuratūros prokurorė teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu organizuotoje grupėje. Kaltinimai šioje byloje pareikšti keturiems asmenims. Du kaltinamieji – alytiškiai sutuoktiniai – kaltinami ir nepilnametės savo šeimos narės įtraukimu į nusikalstamą veiką.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato organizuotų nusikaltimų tyrimo skyrius, o tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

Kartu į teisiamųjų suolą sės ir nepilnametė – manoma, kad ji atliko stebėtojos ir informatorės vaidmenį.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, vienas iš kaltinamųjų galimai subūrė nusikalstamą organizuotą grupę. Jis kaltinamas neteisėtu narkotinių medžiagų disponavimu labai dideliais kiekiais.

Įtariama organizuota grupuotė veikė laikydamasi griežtos konspiracijos, pagal griežtai sudarytą planą. Narkotikai galimai buvo platinami per priklausomą nuo jų asmenį. Kartu į teisiamųjų suolą sės ir nepilnametė – manoma, kad ji atliko stebėtojos ir informatorės vaidmenį.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą narkotinių ar psichotropinių medžiagų laikymą, įgijimą, pardavimą arba gabenimą numato laisvės atėmimą nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Tas, kas neteisėtai laikė, įgijo arba gabeno didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų turėdamas tikslą platinti, gali būti baudžiamas iki dešimties metų laisvės atėmimo. Asmuo, kuris padėjo narkotines medžiagas įsigyti, gali būti baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki dviejų metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS