Teismas nepakeitė bausmių už kyšius nedarbingumą nustatinėjusiems medikams | kl.lt

TEISMAS NEPAKEITĖ BAUSMIŲ UŽ KYŠIUS NEDARBINGUMĄ NUSTATINĖJUSIEMS MEDIKAMS

  • 1

Lietuvos apeliacinis teismas nepakeitė už kyšius nedarbingumą nustatinėjusiems Šiaulių medikams skirtų tūkstantinių baudų, trečiadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Pasak tarnybos, Apeliacinis teismas atmetė nuteistųjų skundus ir paliko galioti šių metų liepą Šiaulių apygardos teismo priimtą sprendimą, kuriuo Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos (NDNT) Šiaulių I teritorinio skyriaus vedėjas Gediminas Jokūbaitis bei šiauliečiai medikai Egidijus Jankauskas ir Viktoras Skromovas pripažinti kaltais dėl kyšininkavimo, papirkimo ir dokumentų klastojimo pacientams nustatant darbingumo lygius.

G. Jokūbaičiui teismas už kyšininkavimą ir dokumentų klastojimą skyrė 7,5 tūkst. eurų dydžio baudą, trejiems metams atėmė teisę dirbti valstybės tarnyboje ir konfiskavo nusikalstamu būdu įgytus 400 eurų. Jis taip pat turės Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai sumokėti 1190 eurų dėl pacientei neteisėtai išmokėtų netekto darbingumo pensijos lėšų.

Gydytojui V. Skromovui skirta beveik 3,4 tūkst. eurų dydžio bauda ir konfiskuoti nusikalstamu būdu įgyti 150 eurų. Gydytojui E. Jankauskui teismas skyrė subendrintą – 19,5 tūkst. eurų dydžio baudą, taip pat iš jo nuspręsta konfiskuoti nusikalstamu būdu įgytus 2810 eurų.

Ši byla – viena iš STT Šiaulių valdybos pareigūnų vykdytų ikiteisminių tyrimų tiriant atvejus, kai už kyšius suinteresuotiems pacientams NDNT Šiaulių skyriuje buvo nustatomas darbingumo lygis.

Kitos susijusios bylos jau yra išnagrinėtos arba šiuo metu nagrinėjamos teismuose. Šiose bylose kaltinimų sulaukė trys šiauliečiai gydytojai ir du NDNT Šiaulių teritorinių skyrių vedėjai. Be to, vykusių ikiteisminių tyrimų metu įtarimai dėl gydytojų papirkimo buvo pateikti 61 pacientui.

Ikiteisminius tyrimus organizavo ir kontroliavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis įsiteisėja nedelsiant, tačiau gali būti skundžiamas kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Zita

Kyšių neduoda tik gerai uždirbantis ir sveiki jie gaun 1grupes be teismo irkyšio.O nesveiki sėdi namuosę ir turi laukti mirties nuo daugelio sveikatos sutrikimu.kol juda dar ir dirbti.Taip šiais ir visais laikais kyšius ima teismai jie oagal juos ir nustato žmogaus teises nors yra teisininkai bet ne medikai.juk visiems reikia išgyventi .jeigu nesiskiepysi tai iš viso ir kyšių nebus ir pinigų neuždirbs visi eisim i miškus gyventi kad neužbadytu savo nepatikimom nuodų vakcinom .pagamintom už milijardus o mes jau greitai kinclageriuose gyvensime kalėjimai bus tušti .dujų kainos pakils bet greitai dabar degina bus pradžioj karšta po to i smėlio dėžutes ir valio visi sveiki būsime tik jau nežinia aname pasaulyję.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS