Girtas vairuotojas sukėlė dramą: medikę tikino išsiųsiąs į kalėjimą, jei ši jį paskiepys | kl.lt

GIRTAS VAIRUOTOJAS SUKĖLĖ DRAMĄ: MEDIKĘ TIKINO IŠSIŲSIĄS Į KALĖJIMĄ, JEI ŠI JĮ PASKIEPYS

  • 0

Drama naktinėse sostinės gatvėse prasidėjo prieš vidurnaktį. V. Kudirkos gatve važiuojantį apsaugos tarnybos „Grifs AG“ visureigį taranavo šalutiniu keliu važiavęs automobilis, praneša LNK.

Avarija įvyko sankryžoje prie Vokietijos ambasados. Apsaugininkas važiavo Lukiškių aikštės link, bet nuo smūgio apsisuko 180-čia laipsnių. 38-erių apsaugininkui prireikė medikų – įtarta, kad lūžo ranka. Ligoninėje vyrui nustatyti peties ir žasto sumušimai, jis išleistas gydytis namo.

Avarijos kaltininkas apsisuko ir nuvažiavo M. Valančiaus gatve. Liudytojas spėjo pamatyti tik automobilio spalvą. Bėglio mašinos dalys nuklojo šaligatvį – po vienu medžiu nukrito priekinis buferis, po kitu –  radiatoriaus grotelės su „Audi“ ženklu. Patruliai ėmė ieškoti pasprukusio vairuotojo. Netrukus automobilis rastas netoliese, Konarskio gatvėje.

Juoda „Audi A3“ stovėjo mašinų aikštelėje. Mašinos priekis ir galas buvo sudaužyti, greta stovėjo 24-erių jaunuolis. Pareigūnams jis sakė, kad mašina remontuojama ir čia stovėjo savaitę. Vaikinas kategoriškai neigė vairavęs automobilį.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše: 

Pareigūnų teigimu, sulaikytasis buvo agresyvus: spardė ir daužė mašinos vidų, todėl jam buvo surakintos ne tik rankos, bet ir kojos. Jaunuolis tikino, kad buvo ramus, nors kai kalbėjo, taip tikrai neatrodė. Jis įnirtingai bandė neigti savo kaltę.

Vaikino kišenėje policininkai rado mašinos raktelius. Tuo metu sustojo pro šalį važiavęs greitosios pagalbos automobilis, į ligoninę vežantis sužeistą apsaugininką. Pastarasis atpažino iš savo sukeltos avarijos pabėgusį vairuotoją. O štai jaunuoliui alkotesteriu buvo nustatytas vidutinis girtumas (daugiau nei 1,5 prom.).

Po dešimties minučių pareigūnai bandė patikrinti antrą kartą, bet nusikaltusiajam to padaryti nepavyko. Netrukus pareigūnai iškvietė medikus, nes sulaikytasis dejavo ir skundėsi silpna širdimi. Greitosios pagalbos medikų jaunuolis neprisileido. Jis pareiškė, kad yra nepasiskiepijęs ir pasodins felčerę į kalėjimą, jei ši prieš jo valią suleis kokių nors vaistų.

Galiausiai, nusiraminęs, sulaikytasis antrą kartą papūtė į alkotesterį. Šis parodė mažiau nei pusantros promilės. Tai išgelbėjo vairuotoją dėl baudžiamosios atsakomybės dėl vairavimo išgėrus, bet jo automobilis nuvežtas į aikštelę, kur saugomos sulaikytos mašinos.

Gairės: LNK turinys, avarija sostinėje, neblaivus vairuotojas, avarija LT, Grifs AG
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS