Senoliui – rimti nemalonumai: brakonieriauti ėmė nuo šešiolikos, sugautas bandė išsisukti | kl.lt

SENOLIUI – RIMTI NEMALONUMAI: BRAKONIERIAUTI ĖMĖ NUO ŠEŠIOLIKOS, SUGAUTAS BANDĖ IŠSISUKTI

  • 7

Raseinių rajone esančiame miške Kauno aplinkosaugininkai kelis mėnesius rengė pasalas, bandydami sučiupti nelegalų medžiotoją. LNK reportaže pranešama, jog pareigūnams užklupus senolį, šis teisinosi, kad į mišką atėjo pasėdėti.

Apie vyrą pareigūnams pranešė kiti medžiotojai, pastebėję miške įrengtą savadarbį bokštelį gyvūnams stebėti. Šis bokštelis – tai jo pasisėdėjimas su savadarbe biuro kėde. Pareigūnams toliau klausinėjant senolio, šis pripažino, kad šiemet medžioti nesisekė, bet paskui tikino nesąs medžiotojas ir žinantis, kad ši veikla – draudžiama.

„Iš asmens žodžių buvo galima suprasti, kad nuo šešiolikos metų jis nelegaliai medžioja tuose medžioklės plotuose.“

Tyrimo duomenimis, šis „nemedžiotojas“ nelegaliai miške medžioti galėjo daugiau nei 50 metų. Esą, jis niekam nekliuvo, kol nepradėjo statytis nelegalių statinių ir vaikyti gyvūnų.

„Iš asmens žodžių buvo galima suprasti, kad nuo šešiolikos metų jis nelegaliai medžioja tuose medžioklės plotuose. Šiandien jam yra apie 70 metų“, – kalbėjo Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Darius Jurevičius.

Sulaikymo metu vyras neturėjo leidimo nei medžioklei, nei ginklams. Vienvamzdį šautuvą prieš daugelį metų susikonstravo pats. Daiktai, su kuriais medžiojama – itin pavojingi ir draudžiami. Sulaikymo metu vyras buvo nusitaikęs į vieną iš pareigūnų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Buvo rastas nelegalus graižtvinis ginklas su optiniu taikikliu, tai pat buvo priedėlis prie optinio taikiklio ir duslintuvas. Pats sulaikymo momentas pareigūnams sukėlė įtampos, kadangi žinojome, kad artėjame prie asmens, kuris visiškai nelegaliai medžioja su nelegaliu ginklu, tai buvo tam tikrų kritinių situacijų“, – kalbėjo D. Jurevičius.

Laimei, vyrą pavyko suvaldyti ir niekas nenukentėjo. Iškvietus pareigūnus, vyro namuose atliktos kratos.

„Atlikta sodybos apžiūra, joje taip pat rasta nelegaliai laikomų šovinių, savadarbis duslintuvas. Kelios dešimtys šovinių buvo sudėta į dažų dėžutę. Tą dieną su savimi jis turėjo tris“, – tęsė D. Jurevičius.

Pasak aplinkosaugininkų, vyras dažniausiai medžiodavo šernus.

„Jis žino, kada stirnos yra vaikingos, kada veda jauniklius. Taip pat minėjo, kad tuo metu, ko negalima, jis nemedžioja. Pagrindinis jo medžioklės objektas buvo šernai“, – pasakojo D. Jurevičius.

Senoliui gresia rimti nemalonumai. Pradėti net du tyrimai.

„Pradėtas administracinis nusižengimas dėl to, kad asmuo, neturėdamas teisės medžioti, medžiojo bei medžioklės metu naudojo draudžiamus įrankius. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, nes asmuo disponavo nelegaliu, mūsų registruose neregistruotu šaunamuoju ginklu, šaudmenimis ir duslintuvu“, toliau pasakojo – D. Jurevičius.

71-erių medžiotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

nuomonė

na ir pasodins senolį vietoj Masiulio.Kaip ir viskas teisinga ir vieta užimta.

Turbut

Tu ANONIME esi pats didziausias parazitas is visu

gal paskutiniu metu kas pasikeitė

bet prieš desėtką metų pagrindiniai brakonieriai buvo medžiotojai. Ginklus turėjo, leidimus irgi . Medžiojo leidžiamu laiku.Tik sumedžiotų stirnų ar šernų į medžioklės lapą neįrašydavo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS