Nelegaliu ginklu savo šunį nušovęs vyras kaltę suvertė draugui medžiotojui | kl.lt

NELEGALIU GINKLU SAVO ŠUNĮ NUŠOVĘS VYRAS KALTĘ SUVERTĖ DRAUGUI MEDŽIOTOJUI

  • 1

Marijampolės apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje asmuo kaltinamas neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis ir žiauriu elgesiu su gyvūnais.

Pasak prokuratūros pranešimo, tyrimo duomenimis, šių metų liepos viduryje vyras galimai neteisėtai laikytu medžiokliniu šautuvu savo namų kieme nušovė jam priklausiusį šunį.

Kaltinamasis pasakojo, kad jo laikomas dvejų metų šuo buvo itin agresyvus, puldinėjo žmones, kitus gyvūnus bei neklausydavo drausminimų. Nušauti šunį jis nusprendė, kai gyvūnas įkando jam į koją. Tuomet jis, pasiėmęs prieš metus laiko apleistoje sodyboje rastą šaunamąjį ginklą su šaudmenimis, nušovė šunį. Augintinio kūną radusi kaltinamojo žmona iškvietė policijos pareigūnus, kuriems vyriškis, norėdamas išvengti atsakomybės, pamelavo, kad gyvūną nušovė jo draugas medžiotojas.

Asmuo pripažino savo kaltę.

Baudžiamajame kodekse už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis numatomas areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų. Už žiaurų elgesį su gyvūnais baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Baudžiamoji byla perduota Marijampolės apylinkės teismo Marijampolės rūmams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Fgt

Ma geriau patiko ant kelio rasta girta moteris su ravolveriu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS