Nematomi minioje: tarp ieškomiausių Europos nusikaltėlių – ir trys lietuviai | kl.lt

NEMATOMI MINIOJE: TARP IEŠKOMIAUSIŲ EUROPOS NUSIKALTĖLIŲ – IR TRYS LIETUVIAI

  • 4

Gruodžio 3 d. pradedama tarptautinė kampanija „Most Wanted“ (liet. „Ieškomiausi“), skirta Europos labiausiai ieškomų nusikaltėlių paieškai. Kampaniją vykdo Europolas, Europos aktyvios besislapstančių asmenų paieškos grupių tinklas (ENFAST) ir Europos valstybių teisėsaugos institucijos.

Visi šioje kampanijoje viešinami nusikaltėliai yra ieškomi už sunkius ir labai sunkius nusikaltimus, tokius kaip nužudymai, prekyba narkotikais ar žmonėmis.

Šiais metais pagrindinis kampanijos dėmesys yra sutelktas į nusikaltėlius, kurie jau ilgą laiką slapstosi išvengdami teisingumo. Daugelis šių nusikaltėlių laikosi gana įprasto gyvenimo būdo, kruopščiai slėpdami savo tamsią kriminalinę praeitį.

Šiemet kampanijoje dalyvauja beveik visos Europos Sąjungos valstybės. Europolo labiausiai ieškomų nusikaltėlių svetainėje yra publikuojamos 62 ieškomų asmenų nuotraukos.

Europos teisėsaugai reikia Jūsų pagalbos

Lietuvos Policija prašo visuomenės padėti Europos teisėsaugos bendruomenei surasti ieškomiausius nusikaltėlius.

Viešumas yra didelis pagalbininkas, leidžiantis sulaikyti ilgą laiką besislapstančius asmenis.

 

 

Policija prašo apsilankyti Europos labiausiai ieškomų asmenų interneto svetainėje www.eumostwanted.eu ir, įsižiūrėjus į nusikaltėlių nuotraukas, pagalvoti, ar Jūs nepažįstate tų asmenų. Jei atpažinote nuotraukoje užfiksuotą žmogų ir Jums žinoma jo buvimo vieta, interneto svetainė suteikia galimybę apie tai pranešti anonimiškai.

Po padidinamuoju stiklu atsidūrė net trys lietuviai

Policijos nuotr.

Pirmasis iš jų – Renaldas Kanys, gim. 1973-09-26. Šis lietuvis nuo 2007 m. iki 2017 m. vadovavo ginkluotam nusikalstamam susivienijimui ir, veikdamas savo ir nusikalstamo susivienijimo naudai bei siekdamas praturtėti iš nusikalstamos veiklos, organizavo didelio kiekio narkotinių medžiagų platinimą, šaunamųjų ginklų ir narkotinių medžiagų kontrabandą, nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimą. Taip pat organizavo žmonių nužudymą pavojingu būdu.

Kitas asmuo, atsidūręs tarp Europos ieškomiausiųjų – Remigijus Byčius, gim. 1981-04-04. Šis asmuo pasislėpė nuo jam paskirtos 12 m. laisvės atėmimo bausmės, kuri buvo skirta dėl neteisėto disponavimo itin dideliu narkotinių medžiagų kiekiu. Remigijus Byčius taip pat yra nusikalstamos grupuotės lyderis.

Trečias, ir ne mažiau pavojingas, ieškomas asmuo yra Edgaras Kalasūnas, gim. 1982-05-11. Jis, veikdamas organizuotoje grupėje su ginkluoto „Kamuolių“ nusikalstamo susivienijimo nariais, dėl chuliganiškų paskatų nužudė žmogų, taip pat, neturėdamas tam leidimo, įgijo, gabeno ir laikė šaunamuosius ginklus, šaudmenis bei sprogmenis.

Įsižiūrėkite į šių ieškomų asmenų veidus – galbūt juos matėte būtent Jūs. Jeigu atpažinote kurį nors iš šių asmenų ir turite informacijos apie jų buvimo vietą – praneškite apie tai policijai.

GALERIJA

  • Renaldas Kanys, Remigijus Byčius, Edgaras Kalasūnas
L. Balandžio / „BNS Foto“ ir policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kanys Renaldas ,Edgaras kalasiunas gyvena anglijioi leeds mieste ir policija visa taip žino gerai jie užsiiminėja organų prekiba ir visa kita Remigijų galima rasty taip pat leeds beeston rajone

Sigita

Bet 1981 metu vyrai ypac paskutinis o toks jausmas kad jam ne 40 metu o 55metai ziauru

Anonimas

Kur Šimonytė, Dulkys, Lansbergis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS