Nuo policijos pasprukusiam jaunam kelių gaideliui prabudo sąžinė | kl.lt

NUO POLICIJOS PASPRUKUSIAM JAUNAM KELIŲ GAIDELIUI PRABUDO SĄŽINĖ

  • 0

Nuo policijos sprukęs jaunuolis vėliau pats atėjo į Mažeikių rajono policijos komisariatą.

Pirmadienį, apie 13 val., Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnus, patruliavusius Pabradumės kaimu, ant kojų sukėlė automobilio „Audi A4“ vairuotojas. Išvydęs atvažiuojančius Reagavimo skyriaus pareigūnus, jis staiga apsisuko ir, paleidęs dūmus, nuo jų spruko didžiuliu greičiu.

Kaip pranešė Šiaulių apskrities policija, vairuotojas nereagavo į policininkų garsiakalbiu išsakytus reikalavimus sustabdyti transporto priemonę.

Toliau didindamas greitį, jaunuolis pavojingai manevravo po visą važiuojamąją kelio dalį, blokuodamas policijos automobiliui kelią ir keldamas pavojų priešais atvažiuojančioms transporto priemonėms.

Ant bėglio automobilio buvo uždėti kito automobilio – išregistruoto „Renault Clio“  valstybiniai numeriai.

Kelyje Seda-Pašilė-Ylakiai automobilis pasuko į miško keliuką.

Kadangi „Audi A4“ nuvažiavo Skuodo rajono link, apie bėglį buvo informuoti ir Skuode dirbantys policijos ekipažai. Jie apie 17 val. „Audi A4“ surado Skuodo rajone, netoli Barstyčių esančiame miške. Automobilis buvo tuščias ir užrakintas.

Po trijų valandų paaiškėjo ir vairuotojo tapatybė, nes į Mažeikių rajono policijos komisariatą atvyko 22 metų Mažeikių rajono gyventojas. Jis prisipažino vairavęs nuo policijos pareigūnų sprukusį automobilį. To priežastis, anot vaikino, baimė gauti dar vieną nuobaudą.

Tačiau vaikinui iškilo grėsmė ne tik gauti nuobaudą, bet ir prarasti automobilį, nes jis yra nuolatinis Kelių eismo taisyklių pažeidėjas.

Pasak policijos, mažeikiškis turi įsigijęs automobilį, tačiau teisės vairuoti nėra įsigijęs. Nepaisydamas to, nuolat sėda prie automobilio vairo ir kelia pavojų aplinkiniams.

2020 metų vasarą vaikinas Mažeikiuose su tada turėtu „VW Golf“ nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė transporto priemonės ir, nuvažiavęs nuo kelio, kliudė bei apgadino kelio ženklus.

Pastarąjį kartą vairuojantis transporto priemonę jis buvo sulaikytas šių metų spalio 2-ąją. Šiemet tai buvo ne pirmas vaikino susitikimas su policijos pareigūnais. Jam paskirta ne viena nuobauda. Nors teisės vairuoti jis nėra įgijęs, tačiau ją jau spėjo prarasti iki 2025 metų rugpjūčio. Tai reiškia, kad iki minėto termino net negalės laikyti egzaminų vairuotojo pažymėjimui įsigyti.

Dabar jam vėl pradėta administracinė teisena net dėl keturių administracinių nusižengimų – nepaklusimo teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams sustabdyti transporto priemonę, dėl ant automobilio pritvirtintų kitai transporto priemonei priklausančių valstybinių numerių, dėl to, kad transporto priemonė nedrausta privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu ir kad vairavo neturėdamas teisės vairuoti, kai teisė yra atimta ir už tai turi galiojančia nuobaudą.

Dėl pastarojo pažeidimo Administracinių nusižengimų kodekso 424 straipsnio 8 punktas numato galimybę konfiskuoti transporto priemonę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS